Amy Winehouse

Amy Winehouse
CategorieZangeres
NationaliteitBrits
Geboortedatum14-09-1983
GeslachtVrouw
Bekeken461050

Biografie

Amy Jade Winehouse is een Britse jazz- en soulzangeres die grotendeels haar eigen nummers schrijft. Ze is afkomstig uit Noord-Londen. Haar debuutalbum Frank (uitgebracht in 2003) was genomineerd voor een Mercury muziekprijs en zij won een Ivor Novello Award voor haar debuutsingle Stronger than Me. In 2006 bracht ze haar tweede album uit, Back to Black. Op 14 februari 2007 kreeg ze een Brit Award voor beste Britse vrouwelijke artiest. In Nederland kreeg ze begin 2007 bekendheid met haar hit Rehab. Het nummer You know I'm no good is haar tweede single in Nederland. Deze is afkomstig van hetzelfde album. De derde single is 'Back to Black' en de vierde single heet 'Tears Dry on Their Own'. Op 13 juli 2007 verschijnt het album 'Back to Black Live from Amsterdam'. Op dit album zijn zes live nummers toegevoegd, afkomstig van het concert dat zij in februari 2007 gaf in Paradiso. Sinds mei 2007 is ze getrouwd met Blake Fielder-Civil. De twee komen regelmatig in het nieuws vanwege hun roerige relatie met veel drank- en drugsmisbruik.

In 2008 scoort ze samen met Mark Ronson een grote hit met het nummer Valerie. Dat jaar scoort ze vijf Grammy Awards, onder andere voor beste nieuwe artiest.

Ook wordt in 2008 bekend dat Amy Winehouse aan longemfyseem lijdt.

Eind 2008 vertrekt Winehouse voor een vakantie naar het Caribische eiland St. Lucia. De witte stranden en de blauwe zee bevallen haar zo goed dat ze het er vijf maanden blijft. Begin maart 2009 keert Wino terug naar Londen.

Amy Winehouse sterft op zaterdag 23 juli 2011 in haar huis in Londen op 27-jarige leeftijd.

Foto's

Recente Artikelen

Laatste Video

VIDEO: Nederlandse sterrencast klaar voor de lente met Rokjesdag

-->
\