Scarlett Johansson

Scarlett Johansson
CategorieActrice
NationaliteitAmerikaans
Geboortedatum22-11-1984
GeslachtVrouw
Bekeken58055

Biografie

Scarlett Johansson is een Amerikaanse actrice.

Op tienjarige leeftijd kreeg Scarlett haar eerste rol in de film North, waar Elijah Wood de titelrol in had. Op haar elfde speelde ze de dochter van Sean Connery in Just Cause en was ze naast Sarah Jessica Parker, Ben Stiller en Elle MacPherson te zien in If Lucy Fell. Haar eerste hoofdrol kreeg ze in de independent dramafilm Manny & Lo. Ze kreeg lof voor de film en werd, als resultaat voor haar acteerprestatie, genomineerd voor een Independent Spirit Award.

In 1998 werd Scarlett voor het eerst opgemerkt door een groot publiek met haar hoofdrol in de 170 minuten durende The Horse Whisperer. Johansson kreeg, naast veel aandacht, ook positieve kritieken van critici. Voor deze rol in de film werd ze genomineerd voor een Young Artist Award en Blockbuster Entertainment Award.

De volgende vijf jaar speelde ze in meerdere films die flopten of niet bij het grote publiek onder de aandacht kwamen. In 2003 kwam haar grote doorbraak met de film Lost in Translation, in deze film was ze de tegenspeelster van Bill Murray. Voor Lost In Translation won ze veel prijzen en ze werd opgemerkt als sekssymbool.

Vanaf dat moment was ze een veelgevraagde actrice in Hollywood en speelde ze in veel bekende films zoals Girl with a Pearl Earring , In Good Company, The Perfect Score, Match Point, A Love Song for Bobby Lon.

Johansson heeft in ieder geval één mannenhart gebroken, namelijk dat van Jack Antonoff. Andere mannen waarmee ze iets zou hebben gehad zijn: Derek Jeter, Benicio Del Toro, Jared Leto, Justin Timberlake en Josh Hartnett. Met Hartnett had Scarlett wel twee jaar een relatie. Scarlett was van 2008 tot en met eind 2010 getrouwd met Ryan Reynolds. In 2011 maakte de actrice bekend een relatie te hebben met Sean Penn. Ook die relatie liep op de klippen. Sinds november 2012 is ze gelukkig met de Franse journalist Romain Dauriac.

Foto's

Recente Artikelen

Laatste Video

VIDEO: Nederlandse sterrencast klaar voor de lente met Rokjesdag

-->
\