23102
bullet point Vanessa Williams
Vanessa Williams
Geboortedatum
: 18-03-1963, (Vissen)
Nationaliteit
: Amerikaans
Website
Categorie
: Actrice
Bezoekers
: 19.008
bullet pointBiografie van Vanessa Williams

Vanessa Williams is een Amerikaanse actrice, zangeres en songwriter. Ze schreef geschiedenis in 1983 toen ze als eerste Afrikaans-Amerikaanse vrouw Miss Amerika werd. Ook was ze de eerste Afrikaans-Amerikaanse vrouw die het gezicht van cosmeticamerk L'oreal werd. Nadat ze door een naaktfotoschandaal haar Miss Amerika-kroon moest inleveren begon ze haar succesvolle carričre als zangeres, actrice en songwriter. Ze verdiende hiermee diverse Grammy, Emmy en Tony awards.

Vanessa is ook bekend om haar uitgesproken steun aan homorechten, waarvoor ze zelfs een mensenrechten award kreeg toegekend. Ze groeide op in de staat New York en studeerde aan een conservatorium waar ze nog beter haar stem wilde leren gebruiken. Toen ze haar Miss-titel kreeg stopte ze met haar opleiding. Vijfentwintig jaar later studeerde ze echter alsnog af. Haar meest bekende en succesvolle hit is 'Save the best for last' en ook zong zij 'Colors of the wind' voor de Disneyfilm Pocahontas. De donkere schoonheid is twee keer getrouwd geweest en heeft drie kinderen. Ze speelt op dit moment de rol van bitch Wilhelmina Slater in de televisieserie Ugly Betty. Een overeenkomst met haar personage is dat ook Vanessa niet vies is van Botox en hier openlijk voor uit komt.

inklappen
Vanessa Williams gaat voor derde keer trouwen
Vanessa Williams gaat voor derde keer trouwen
27-09-2014
Vanessa Williams heeft zich verloofd met haar vriend Jim Skrip. Dit heeft de actrice onthuld in de show van Queen Latifah.
Ugly Betty-actrice America Ferrera getrouwd
Ugly Betty-actrice America Ferrera getrouwd
29-06-2011
America Ferrera is afgelopen maandag in het huwelijksbootje gestapt.
Vanessa Williams in Desperate Housewives
Vanessa Williams in Desperate Housewives
19-05-2010
Vanessa Williams hoeft niet lang te zoeken naar een nieuw baantje, nu Ugly Betty gestopt is. De actrice zal namelijk te zien zijn in het nieuwe seizoe
Naaktfoto's Vanessa Williams op internetveiling
Naaktfoto's Vanessa Williams op internetveiling
23-08-2009
De negatieven van de naaktfoto's van Vanessa Williams zijn opgedoken op eBay. De pikante foto's zijn dertig jaar geleden gemaakt en kostten haar uitei
bullet pointExtern nieuws