Dotan

Dotan
CategorieZanger
NationaliteitNederlandse
Geboortedatum26-10-1986
GeslachtMan
Bekeken14152

Biografie

Dotan Harpenau is een Nederlandse singer/songwriter, geboren in Jeruzalem.

Dotan is de zoon van de schrijfster Patty Harpenau. Dotan runt samen met zijn zakenpartner Jair Zino het evenementenbureau Portfoliooo en dreigde een van de gedupeerden van de bruiloft van Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau van Kasbergen te worden.

Begin 2010 tekende Dotan een contract bij EMI Group. In mei kwam zijn debuutalbum Dreams uit. Sinds zijn nummer This Town megahit was op 3FM, en de zender hem verkoos als Serious Talent gaat het als een trein met Dotan. De tweede single Where we belong werd gekoppeld aan een campagne van Amnesty International. Daarom vloog hij naar Nigeria om op te treden.

In 2012 trad hij op in het voorprogramma van Gavin DeGraw. Twee maanden later verzorgde hij het voorprogramma van Sinéad O'Connor in Paradiso.

Op 31 januari 2014 kwam zijn tweede studioalbum 7 Layers uit. Het album kwam binnen op nummer 2 van de Album Top 100. De eerste single ervan was Fall. Het nummer Home II werd gebruikt voor de televisiereclamespot van energiebedrijf Qurrent. Als tweede single van zijn album werd Home uitgebracht. Het album 7 Layers verkocht meer dan 20.000 exemplaren en de artiest ontving hiervoor op 25 augustus 2014 een gouden plaat tijdens het televisieprogramma RTL Late Night van Humberto Tan.

 

Foto's

Recente Artikelen

Laatste Video

VIDEO: Nederlandse sterrencast klaar voor de lente met Rokjesdag

-->
\