Heleen van Royen

Heleen van Royen
CategorieSchrijfster
NationaliteitNederlandse
Geboortedatum09-03-1965
GeslachtVrouw
Bekeken85241

Biografie

Schrijfster Heleen van Royen is geboren te Amsterdam op 9 maart 1965. Ze is getrouwd met televisiepresentator Ton van Royen en samen wonen ze in Portugal. In 2006 laat Van Royen zich samen met haar man naakt fotograferen voor het blootblad Playboy.

Wanneer ze 13 is pleegt haar vader zelfmoord door zich in de Sloterplas te verdrinken. Ze volgt het VWO en studeert daarna te Utrecht aan de School voor Journalistiek. Ze studeert in 1987 af en werkt vervolgens bij het Haarlems Dagblad en bij Radio Noord-Holland. In 2000 komt haar eerste boek uit, genaamd ?De gelukkige huisvrouw?. Het boek wordt in vele talen vertaald en wordt bovendien bewerkt als toneelstuk en filmscenario. In 2003 volgt de roman Godin van de Jacht. Naast romans schrijft Van Royen columns die zowel in het Parool als bij Planet Internet verschijnen.

Door een van de columns komt in 2004 PVDA-wethouder Rob Oudkerk in opspraak. Van Royen beschrijft in haar column hoe de Amsterdamse politicus tegen haar vertelt dat hij prostituees bezoekt, naar porno kijkt op het internet en al dan niet cocaïne gebruikt. De wethouder moet aftreden.

Foto's

Recente Artikelen

Laatste Video

VIDEO: Nederlandse sterrencast klaar voor de lente met Rokjesdag

-->
\