Henk Westbroek

Henk Westbroek
CategorieDJ
NationaliteitNederlandse
Geboortedatum27-02-1952
GeslachtMan
Bekeken35608

Biografie

Henk Westbroek is een Nederlandse socioloog, zanger, liedjesschrijver, producer, kroegbaas, radio- en televisiepresentator en politicus. In de jaren tachtig heeft hij hits met zijn band 'Het Goede Doel'. Na een meningsverschil met Henk Temming stopt Westbroek met de band en wordt actief bij de radio.
  
Westbroek presenteert vanaf 1991 dagelijks Denk aan Henk op de radio en wordt mede-eigenaar van het Utrechtse café Stairway to heaven. In deze gemeente begint hij dan ook actief te worden als politicus. Hij behaalt als lijsttrekker van Leefbaar Utrecht een overwinning en besluit het ook landelijk te proberen. Hij is in 1999 een van de oprichters van Leefbaar Nederland. Wanneer hij, ondanks eerder gemaakte afspraken, politieke uitspraken doet in zijn programma Denk aan Henk en hij aankondigt zich actief te zullen inzetten voor de campagne van Leefbaar Nederland, stelt de VARA hem tot na de verkiezingen van 2002 op non-actief. Naar aanleiding van het veranderde politieke klimaat waarin politici steeds vaker worden bedreigd, staakte Westbroek in 2002 zijn politieke loopbaan. Een jaar later presenteert hij ook zijn laatste Denk aan Henk uitzending op Radio 3FM.
  
Sinds 2002 is Westbroek programmamaker bij Regio TV Utrecht, de regionale zender van Utrecht, en trekt hij door het land met een theaterprogramma.

Recente Artikelen

Laatste Video

VIDEO: Nederlandse sterrencast klaar voor de lente met Rokjesdag

-->
\