Lady Gaga

Lady Gaga
CategorieZangeres
NationaliteitAmerikaans
Geboortedatum20-03-1986
GeslachtVrouw
Bekeken112274

Biografie

Joanne Stefani Germanotta, beter bekend als Lady GaGa is een Amerikaanse singer-songwriter. Gaga is bekend geworden door haar werk in elektronische muziek, hiervoor werd zij genomineerd voor een Grammy Award.

Ze werd in 1986 geboren in een Italiaanse familie aan de Lower East Side van Manhattan. Op vierjarige leeftijd begon ze met pianospelen. Op haar dertiende gaf ze haar eerste grote optreden. Op haar twintigste schreef ze haar eerste nummers. Zo schreef ze o.a. voor The Pussycat Dolls en Britney Spears. In 2008 trad ze op tijdens de Miss Universeverkiezing.

In augustus 2009 kwam Lady Gaga in de publiciteit door een foto waarop het leek alsof zij een hermafrodiet zou zijn. Zelf wakkerde ze het gerucht eerst nog aan om het vervolgens te ontkennen. Katy Perry twitterde dat het weer iets van GaGa was voor publiciteit, en een propje in haar slipje zou hebben gedaan. Lady Gaga bedankte haar hiervoor via twitter.

Tijdens de MTV Video Music Awards in september 2009 werd Lady Gaga negen maal genomineerd en won Best New Artist, Best Special Effects (Paparazzi), en Best Art Direction (Paparazzi).

In 2010 weet de populaire zangeres maar liefst drie Grammy's in de wacht te slepen. In 2015 wordt ze ten huwelijk gevraagd door haar vriend Taylor.

Foto's

  • Lady GaGa Monster Ball

Recente Artikelen

Laatste Video

VIDEO: Nederlandse sterrencast klaar voor de lente met Rokjesdag

-->
\