Lionel Richie

Lionel Richie
CategorieZanger
NationaliteitAmerikaans
Geboortedatum20-6-1949
GeslachtMan
Bekeken56290

Biografie

Lionel Brockman Richie Jr. (Tuskegee, Alabama, 20 juni 1949) is een Amerikaans muzikant en popzanger, vooral bekend door zijn hits in de jaren '80.

Hij begon met medestudenten de band de Commodores, en schreef de meeste van hun hits in de jaren '70, waaronder Three times a lady en Still. Rond 1980 bleek de meeste aandacht op Richie gericht te zijn. Hij verliet de band en begon een solocarrière.

Zijn eerste album, Lionel Richie (1982), met als eerste single Truly, werd een onmiddellijk succes, en werd een van de bestverkopende albums van dat jaar. Het tweede album, Can't slow down, was nog succesvoller (door onder andere de single Hello), en zorgde ervoor dat Lionel Richie de status van superster verwierf.

In 1985 werkte hij samen met Michael Jackson aan We are the world, dat voor het goede doel, USA for Africa, werd opgenomen. Zijn volgende grote hit was in 1986 met Dancing on the ceiling, maar deze verkocht minder goed dan de twee singles ervoor, en Lionel Richie stapte terug uit de muziekwereld.

Hij kwam in 1996 terug met een album, Louder than words, dat redelijk goed verkocht. In 2000 bracht hij opnieuw een album uit, Renaissance, dat goed in Europa verkocht. In 2003 bracht hij een verzamelalbum uit, in 2004 kwam Just for you uit en in 2006 zijn nieuwste album Coming home.

In 2008 is Lionel te zien tijdens de Symphonica in Rosso concerten, hij neemt het stokje over van Paul de Leeuw.

Foto's

Recente Artikelen

Laatste Video

VIDEO: Nederlandse sterrencast klaar voor de lente met Rokjesdag

-->
\