Nicolette van Dam

Nicolette van Dam
CategorieActrice
NationaliteitNederlandse
Geboortedatum14-08-1984
GeslachtVrouw
Bekeken138555

Biografie

Nicolette van Dam is een Nederlandse actrice.

In de kinderserie ZOOP beleefde Nicolette als Bionda haar acteerdebuut. Inmiddels heeft ze er drie films op zitten: Zoop in Afrika, Zoop in India en Zoop in Zuid-Amerik'. Naast haar acteerprestaties zingt Nicolette ook de titelsong van Zoop in India, Jadoo Jadoo, welke het heeft gebracht tot een notering in de Kids Top 20 én bereikt de eerste positie van de tipparade.

Samen met Jamai Loman is Nicolette iedere zondag te zien als presentatrice van de ochtendshow Jetix Max bij Jetix. Daarnaast speelde ze ook nog de rol van Lisa in de succesvolle bioscoopfilm Plop in de Stad, deed ze onder meer nasynchronisatie voor Ice Age en speelde ze de felbegeerde rol van lijk in Baantjer. In maart 2007 start Voetbalvrouwen.

Vanaf april 2008 is Nicolette, samen met Carlo Boszhard te zien als presentatrice van het zaterdagavond programma op RTL4 Ik wed dat ik het kan.

Nicolette wordt in 2008 voor een Televizier Talent Award genomineerd, ze verliest van Yolanthe Cabau van Kasbergen. In 2013 is ze samen met haar moeder te zien in een tv-commercial van Lipton. Ook wint ze in dat jaar de Beau Monde Award voor mooiste cover.

Nicolette heeft een relatie met Bas Smit. Samen hebben ze twee dochters, Lola-Lily en Kiki-Kate.

Foto's

Recente Artikelen

Laatste Video

VIDEO: Nederlandse sterrencast klaar voor de lente met Rokjesdag

-->
\