Rihanna

Rihanna
CategorieZangeres
NationaliteitAmerikaans
Geboortedatum20-02-1988
GeslachtVrouw
Bekeken399624

Biografie

Robyn Rihanna Fenty, kortweg bekend onder haar artiestennaam Rihanna, is een Barbadiaanse zangeres met muzikale invloeden van R&B, reggae, dancehall, funk en pop. Rihanna werd wereldwijd bekend met haar zeven hits "Pon de Replay", "If It's Lovin' That You Want", "SOS", "Unfaithful", "Umbrella , Shut up and drive" en "Don't Stop The Music".

Al van kinds af aan hield ze ervan te zingen, maar dat ging niet verder dan wat kleine optredens voor vrienden of familie. Op de middelbare school behaalde ze wel de eerste plaats in een schoonheidswedstrijd en een talentenjacht. Producer Evan Rogers en zijn vrouw Jackie waren op vakantie in Barbados en een gemeenschappelijke vriend stelde de man voor aan Rihanna. Rihanna's demo's werden naar verschillende platenmaatschappijen gestuurd, waaronder Def Jam Recordings van Shawn 'Jay-Z' Carter, waar Rihanna uiteindelijk tekende. 'Pon De Replay', een single van haar eerste album 'Music Of The Sun', uitgebracht in het voorjaar van 2005, werd haar eerste hit, gevolgd door vele andere. Haar tweede album volgde al acht maanden later, 'A Girl Like Me'. Hierop staan onder andere 'SOS', 'Unfaithful' en 'We Ride'. Rihanna is populair in België en kreeg daarvoor de prijs voor "best urban international". Op 2 november zong ze het nummer SOS live op de MTV Europe Music Awards in Kopenhagen, en mocht ze naar huis gaan met de award voor Beste R&B-artiest. Rihanna's muziek is een mengeling van dancehall en R&B; haar muzikale inspiraties zijn onder meer, Beyoncé Knowles en Mariah Carey.

Op 1 juni 2007 werd de nieuwe cd van Rihanna uitgebracht: Good Girl Gone Bad. De 1e single van deze cd is "Umbrella" (met Jay Z). De 2e single heet Shut Up And Drive, en de 3e single Hate that I love you, een duet met zanger Ne-Yo. Rihanna heeft ook een single gemaakt genaamd Don't stop the music, hoewel Billboard heeft gezegd dat deze speciaal gereleased is voor radio en clubs. Maar later werd gezegd dat dat in Amerika zo was. De single zal wel in delen van Europa en in Canada gereleased worden.

Begin 2009 staat de internationale showbizwereld op zijn kop als bekend wordt dat Rihanna is mishandeld door haar vriend Chris Brown. Rihanna laat daarom verstek gaan bij de Grammy's. Rihanna heeft haar relatie met Brown dan ook beeindigd.

November 2010 kwam Rihanna met haar vijfde studioalbum, Loud, zo werd begin september 2010 bekend. De debuutsingle, Only Girl (In the World), werd op 10 september 2010 als download uitgebracht. De eerder gelekte Who's That Chick?, een samenwerking met David Guetta stond echter niet op het album maar was een promotie voor het chipsmerk Doritos en stond op de re-release van Guetta's One Love.

Ter promotie van het album trad ze op bij de Saturday Night Live-Show, Today Show, Grammy Awards, de Billboard Music Awards en nog vele anderen. Op 4 juni 2011 startte ze met haar Loud-tour. In juni 2011 werd er bekend gemaakt dat Rihanna bezig is met het schrijven van nieuwe nummers, om een Deluxe-versie te maken van haar 5de studioalbum Loud. Dit album zal waarschijnlijk uitkomen in de herfst van 2011.

Eind 2012 komen Rihanna en Chris Brown weer bij elkaar maar na een paar maanden loopt de relatie toch weer op de klippen.

Foto's

  • Rihanna laat buik zien
  • Rihanna bij basketbalwedstrijd
  • Rihanna in rode jurk bij Grammy Awards

Recente Artikelen

Laatste Video

VIDEO: Nederlandse sterrencast klaar voor de lente met Rokjesdag

-->
\