Naast Temptation Island hebben veel Nederlanders nog een andere ultieme verslaving: Adam zkt. Eva. Hierbij gaan verschillende mensen uit de kleren om de liefde van hun leven te vinden. Heerlijke televisie! Zeker als we aan de Adam zkt. Eva Vips variant denken. Hierbij zien we naakte bners die laten zien dat naakt daten niet zo gemakkelijk is als het lijkt. Dat levert soms hilarische stukjes op. Behalve een nieuwe liefde, leveren ze zo ook enorm vermakelijke televisie. Maar welke naakte bners zijn al te bewonderen in de voorgaande series? En waarom naakt? Dat lees je in dit artikel!

Naakte bners op een rijtje

Dat bekende Nederlanders naakt op televisie verschijnen is al helemaal niet meer zo vreemd. Tegenwoordig lijkt het zelfs een ware hype te zijn. Steeds meer BN’ers gaan uit de kleren. Niet alleen op televisie, maar ook in tijdschriften, kranten en op social media. Dat er ooit een versie van Adam zkt. Eva voor BN’ers zou komen was dan ook geen verrassing. De smakelijke beelden die dit zou opbrengen was dat echter wel. De series sloegen immers beter aan dan de producenten van RTL ooit hadden verwachten. Maar welke BN’ers konden we de afgelopen series al bewonderen? Wij zetten ze op een rijtje.

 1. Kasia Dolkowska
 2. Beau Hesling
 3. Eric Dikeb
 4. Jeroen Post
 5. Jeffrey Wammes
 6. Dewi Pechler
 7. Tony Wyczynski
 8. Inge de Bruijn
 9. Cassius Verbond
 10. Chaira Borderslee
 11. Curt Fortin

Alhoewel het programma natuurlijk vooral om het vinden van de ware liefde draait, zien we ook dat bekende Nederlanders na deelname van meer status genieten. Het is daarom niet gek dat na het eerste seizoen steeds meer bekende Nederlanders interesse kregen in de show. Het is immers een efficiënte en ludieke methode om direct van meer aanzien te profiteren.

Waarom naakt?

Waarom naakt? Dat is een goede vraag, maar eenvoudig te beantwoorden volgens de RTL producenten van Adam zkt. Eva Vips. Voor iedere eerste ontmoeting geldt dat de eerste indruk van groot belang is. Normaal gesproken kijk je naar het haar, de outfit en de persoonlijke verzorging van iemand. Echter blijven er altijd barrières aanwezig. Zonder het te beseffen, verbergt men zich vaak achter een dikke laag make-up of een goed gestylede outfit. Dit geldt zeker voor BN’ers. Daardoor laten ze minder snel zien we ze echt zijn en waar ze voorstaan. Wanneer je meerdere naakte bners op een eiland zet, zullen deze barrières wegvallen. Iedereen is gelijk. Iedereen beschikt over imperfecties. Hierdoor durf je uiteindelijk verder te kijken dan het uiterlijk en letterlijk meer van jezelf bloot te geven..


Volgens RTL producenten is dat dan ook het succes van dit bijzondere datingsavontuur. Als mensen meer zichzelf durven te zijn, zal de ware liefde ook eerder gevonden worden. Daarbij hoef je je niet volledig uit te dossen voor een eerste date. Alleen jezelf zijn is genoeg. De naakte bners in deze show geven graag gehoor aan dit experiment. Zowel in 2017 als 2018 was de show een daverend succes en naar verwachting mogen we ook in 2019 nog wel een nieuwe serie verwachten. Wij kijken er alvast reikhalzend naar uit!