Je vraagt je misschien af: hoe krijg ik mijn ex terug? Je weet misschien niet goed hoe je het aan moet pakken en je bent ten einde raad. Echter kun je met met de juiste tips de kans aanzienlijk vergroten dat jij en je ex weer bij elkaar komen. Lees dus vooral verder, want wie weet zijn jij en je ex binnen korte tijd weer bij elkaar.

Verbreek het contact

Wanneer de relatie net verbroken is, kan het in veel gevallen helpen om het contact een tijdje te verbreken. Zo zorg je ervoor dat je ex beseft hoeveel diegene eigenlijk om je geeft. Verbreek het contact dus zo’n vier weken om maximaal gebruik te maken van deze tip.

Let er echter op dat je het contact volledig verbreekt. Geen WhatsApp-berichtjes, berichtjes via social media en probeer diegene al helemaal niet in het echt tegen te komen. Deze tips lijkt natuurlijk simpeler dan het in werkelijkheid is. Je zult je ex missen wanneer je diegene terug wilt, waardoor het voor de hand liggend is om contact te leggen. Echt helpt niet in de meeste gevallen, integendeel: contact verbreken vrijwel altijd een betere optie.

Word sterker in de periode zonder contact

Maar wat moet je nu doen in de periode wanneer er geen contact is? Het antwoord is simpel: je zorgt ervoor dat je sterker wordt. Dit betekent dat je jouw negatieve emoties onder controle probeert te houden. Hierbij helpt het om veel tijd met vrienden en familie door te brengen om zo voldoende steun te krijgen. Daarnaast is het belangrijk om jezelf voldoende aandacht te geven, zowel geestelijk als fysiek. Wij raden dan ook aan om iets aan je algehele gezondheid te doen door bijvoorbeeld meer te gaan sporten en gezonder te gaan eten. Hierdoor ga je beter in je vel zitten, en misschien nog beter: je gaat er beter uitzien.

Trakteer jezelf ook zeker op nieuwe kleding of een knipbeurt. Door een tijdje meer met jezelf bezig te zijn zal je merken dat je jouw ex beter zult vergeten en zal je beter om kunnen gaan met het – tijdelijke – verlies. Natuurlijk zal het verbeteren van jezelf niet onopgemerkt blijven, en al helemaal niet door je ex. Misschien ziet diegene alleen hierdoor al in wat hij of zij verloren is.

Wat als je ex na vier weken nog geen contact opneemt?

Heb je het vier weken volgehouden om geen contact op te nemen met je ex? Dan heb je het goed gedaan. De kans is groot dat het beeld van jou als wanhopige ex vervaagd, je ex krijg mogelijk interesse en vraagt zich af hoe je op dit moment in het leven staat. Mogelijk begint diegene nu weer te denken aan alle mooie herinneringen die jullie samen hebben.

Wanneer je in die vier weken helemaal geen contact hebt gehad, is dit het moment om je slag te slaan. Je gaat nu namelijk contact opnemen met je ex. Je bent geestelijke en lichamelijk enorm vooruit gegaan en de kans is groot dat je ex spijt krijgt. Wees dus niet bang om contact op te nemen en spreek iets af en maak duidelijk dat diegene geen speciale redenen hoeft te bedenken waarom je af wilt spreken. Je benadrukt dat je simpelweg benieuwd hoe het met die persoon gaat en dat het je leuk lijkt om elkaar weer eens te zien. Succes!