Is het tijd voor een badkamerrenovatie, maar kom je er niet uit met het kiezen van de badkamerstijl? We helpen je graag op weg en hebben daarom de vier populairste badkamer voor je op een rijtje gezet.

Moderne badkamer: tijdloos en minimalistisch

De moderne badkamer laat zich kenmerken door minimalisme, strakke lijnen en neutrale kleuren. Een groot voordeel van de moderne badkamerstijl, is dat het een tijdloos ontwerp is. Dit maakt het makkelijk te combineren met andere elementen, zodat je je badkamer altijd eenvoudig kunt aanpassen naar je eigen smaak en behoeften.

Een tweede voordeel van de moderne badkamer is het ruimtelijke effect. Door het gebruik van lichte kleuren en strakke lijnen, oog de badkamer optisch vaak een stuk ruimer dan hij is. Ideaal als je een kleine badkamer hebt, dus!

Scandinavische badkamer: ontspanning en rust

Ben je op zoek naar een badkamerstijl waarin ontspanning en rust centraal staan? Dan is de Scandinavische badkamer een goede optie. In een Scandinavische badkamer wordt veel gebruikgemaakt van lichte kleuren, zoals wit, beige en grijs. Daarnaast passen badkamermeubelen van hout uitstekend bij deze badkamerstijl. Vind je dit wat saai? Combineer de lichte basis dan met een accentmuur van blauwe metrotegels, voor een uniek effect.

Net als bij een moderne badkamer, oogt een Scandinavische badkamer erg ruim. Dit komt door het gebruik van lichte materialen en kleuren. Zorg voor een grote badkamerspiegel, om dit effect te versterken.

Industriële badkamer: stoer en robuust

Ben je iemand die van stoer en robuust houdt? Dan kun je beter kiezen voor een badkamer met rauwe materialen en donkere kleuren, zoals de industriële badkamer. Naast de donkere kleuren en rauwe materialen, is metaal een accent dat veel terugkomt. Denk hierbij aan zwart metalen douchekranen, klinken en een elektrische handdoekradiator.

Houd er bij deze badkamerstijl rekening mee dat het al snel erg donker oogt. Hierdoor oogt een ruimte doorgaans kleiner dan hij is. Wie een kleine badkamer heeft en toch voor deze interieurstijl kiest, kan het beste voor een lichte basiskleur kiezen. Denk hierbij aan betonlook tegels of lichtgrijze tegels van natuursteen.

Klassieke badkamer: luxe en elegant

Een klassieke badkamer verveelt nooit. De klassieke badkamer is elegant, luxe en tijdloos. Er wordt veel gebruikgemaakt van marmer, sierlijke vormen en gouden accenten. Denk hierbij aan een sierlijke, gouden badkraan en unieke deurklinken. Ook het vrijstaande bad op sierlijke poten mag natuurlijk niet ontbreken in een klassieke badkamer.

Laat je niet afschrikken door de luxe uitstraling van een klassieke badkamer. Uiteraard kun je kiezen voor echt marmer, maar wist je dat er tegenwoordig ook marmerlook tegels verkrijgbaar zijn? Ze zien eruit als echt marmer, maar zijn gemaakt van keramiek. Duurzaam en voordelig, dus!