Reclamecampagne. Zijn successen hebben hem veel roem en kapitaal opgeleverd, maar wat is het vermogen van Wesley Sneijder? In deze blog proberen we dit voor je te beantwoorden en uit te leggen hoe hij al zijn vermogen heeft opgebouwd door de jaren heen.

Hoe Wesley Sneijder zijn vermogen heeft opgebouwd

Als profvoetballer
In de eerste plaats heeft Wesley Sneijder het merendeel van zijn vermogen opgebouwd toen hij profvoetballer was. Hij had namelijk al een mooi contract toen hij in de jeugd bij Ajax rondliep. Later werd dit opgewaardeerd toen hij basisspeler werd. Vervolgens sleepte Sneijder een miljoenencontract binnen door naar Real Madrid te verhuizen. Dit avontuur werd helaas niet zo’n succes, waarop Internazionale in Milaan zijn volgende club werd. Hier won hij de Champions League, wat ongetwijfeld een flinke bonus aan zijn vermogen opleverde. Na enkele jaren besloot hij om naar Galatasaray te verhuizen voor een mooi contract. Ook had hij een kortstondig avontuur bij Nice voordat hij zijn voetbalcarrière afsloot bij de lucratieve Qatarese club Al-Gharafa.

Als acteur in reclames

Sneijder was ook betrokken bij verschillende reclamecampagnes, waaronder die voor een voedselmerk. Voor deze reclamecampagne kreeg hij zeker geen slecht bedrag aangeboden.

Als gast van voetbalprogramma’s

Ook heeft hij een aantal malen optreden als gast op voetbalprogramma’s en discussieshows. Of hij daarvoor om financiële redenen heeft gekozen is niet bekend, maar mogelijk was het een manier om extra inkomsten te genereren.

Het vermogen van Wesley Sneijder

Doordat Wesley Sneijder verschillende investeringen heeft gedaan die niet goed zijn gegaan, is het lastig te zeggen wat zijn vermogen precies is. Daarbij geeft hij ook veel van zijn geld weg aan goede doelen. De meeste mensen gaan er echter vanuit dat Wesley Sneijder ongeveer 20 miljoen euro aan vermogen heeft opgebouwd.

Conclusie

Met zijn lange carrière als profvoetballer, zijn optredens als gast op televisie, zijn campagnes als acteur en zijn andere investeringen heeft Wesley Sneijder ongetwijfeld substantieel vermogen opgebouwd. Desalniettemin is het moeilijk te stellen wat precies zijn nettowaarde is.

Q1. Hoe heeft Wesley Sneijder zijn vermogen opgebouwd?
A1. Wesley Sneijder heeft het merendeel van zijn vermogen opgebouwd toen hij profvoetballer was. Dit heeft hij gedaan door middel van een lange carrière bij verschillende clubs waarbij hij een aantal miljoenencontracten had, zoals bij Real Madrid, Internazionale en Galatasaray. Daarnaast heeft hij ook geld verdiend met zijn optredens als gast op televisie en campagnes als acteur.

Q2. Wat is de vermoedelijke nettowaarde van Wesley Sneijder?
A2. De meeste mensen gaan er vanuit dat Wesley Sneijder ongeveer 20 miljoen euro aan vermogen heeft opgebouwd.

Q3. Waar heeft Wesley Sneijder geld verdiend naast het voetbal?
A3. Naast het voetbal heeft Wesley Sneijder geld verdiend door optredens als gast op televisie, reclamecampagnes als acteur en andere investeringen.

Q4. Waar heeft Wesley Sneijder een miljoenencontract getekend?
A4. Wesley Sneijder heeft een miljoenencontract getekend toen hij naar Real Madrid verhuisde.

Q5. Welke clubs heeft Wesley Sneijder gevoetbald?
A5. Wesley Sneijder heeft gevoetbald bij Ajax, Real Madrid, Internazionale, Galatasaray, Nice en Al-Gharafa.