Een vraag die velen zichzelf natuurlijk zullen stellen. Jos Verstappen is de vader van Max Verstappen en de schoonvader van Kelly Piquet. Waar Jos de afgelopen 20 jaar alles in het werk heeft gesteld om zijn zoon Max daar te brengen waar hij nu is, is ook het vermogen van Jos Verstappen in de afgelopen tijd flink gegroeid. Hoeveel Jos exact verdiend, waar hij dit mee verdiend en niet geheel onbelangrijk, hoeveel het volledig vermogen van Jos Verstappen is, vertellen we je allemaal in dit artikel. Dus wil jij antwoord op die ene vraag; Wat is het vermogen van Jos Verstappen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Wie is Jos Verstappen?

Jos Verstappen is een voormalig Nederlands Formule 1-coureur. Hij is geboren op 4 maart 1972 in Montfort, Nederland. Verstappen begon zijn carrière in de karting, voordat hij in 1991 overstapte naar het Formule Opel Lotus-kampioenschap. Hij maakte zijn debuut in de Formule 1 in 1994 bij het team van Benetton, als vervanger van de geblesseerde JJ Lehto. Verstappen heeft in totaal voor verschillende teams in de Formule 1 gereden, waaronder Simtek, Arrows, Stewart, Tyrrell en Minardi. Hij heeft in totaal 107 Grand Prix-starts op zijn naam staan en heeft in zijn carrière twee keer op het podium gestaan, in 1994 en 1995.

Jos Verstappen na zijn carrière als Formule 1 coureur

Na zijn Formule 1-carrière heeft Verstappen deelgenomen aan verschillende andere race kampioenschappen, waaronder de 24 uur van Le Mans en het FIA World Endurance Championship. Ook is hij actief als coach voor zijn zoon, Max Verstappen, die momenteel een succesvolle Formule 1-coureur is voor het team van Red Bull Racing. Jos Verstappen wordt vaak beschouwd als een van de beste Nederlandse Formule 1-coureurs aller tijden en heeft een grote invloed gehad op de populariteit van de sport in Nederland.

Jos Verstappen als coach van zoon Max Verstappen

Max Verstappen heeft een zeer nauwe band met zijn vader, Jos Verstappen. Jos Verstappen is zelf een voormalig Formule 1-coureur en heeft zijn zoon altijd ondersteund in zijn carrière als coureur. Jos heeft Max al van jongs af aan begeleid in zijn race carrière en is altijd aanwezig bij de races om hem te ondersteunen. Max Verstappen heeft in interviews vaak benadrukt hoe belangrijk de steun van zijn vader voor hem is. Hij heeft ook gezegd dat zijn vader hem heeft geholpen om te leren over de technische aspecten van racen en het ontwikkelen van zijn vaardigheden.

Waar verdiend Jos Verstappen zijn geld mee?

Jos Verstappen verdient veel van zijn geld door het geven van lezingen, waarin hij publiek vertelt over zijn ervaringen in de Formule 1. Verder is hij betrokken bij verschillende media-organisaties, zoals RTL GP, waar hij regelmatig commentaar geeft over de actuele situatie in de Formule 1. Jos Verstappen is ook actief als coach voor zijn zoon Max Verstappen, waar hij behoorlijk wat geld mee verdient. Verder is hij ambassadeur voor verschillende merken, zoals Red Bull en JBL.

Hoeveel is Jos Verstappen waard?

Jos Verstappens nettowaarde wordt geschat op ongeveer 7 miljoen euro. Hoewel er meer informatie over zijn inkomsten nodig is om een ​​nauwkeuriger schatting te maken, is dit de meest waarschijnlijke schatting van zijn vermogen. Deze waarde is gebaseerd op zijn Formule 1-inkomsten, maar ook op inkomsten die hij verder verdient, zoals uit lezingen of coaching.

Waar woont Jos Verstappen?

Jos Verstappen woont met zijn liefde, zijn zoon Max Verstappen en zijn partner Kelly Piquet in Monaco. Hij en Max verhuisden daar eind 2010 naar toe, omdat het een perfecte plek is om max aan de kop te kunnen zetten op het circuit. Jos rentelt ook door andere landen, voornamelijk in Europa, en verblijft bij Max op de verschillende circuits.

Wie is de vriendin van Jos Verstappen?

Jos Verstappen heeft een relatie met Kelly Piquet, moeder van Max Verstappen. Ze leerden elkaar kennen toen hun zonen samen racegidsen, en Jos en Kelly zijn eind 2017 samen gekomen. Ze wonen samen met hun kinderen in Monaco en hebben de afgelopen jaren nauw samengewerkt om Max te promoteen in de Formule 1.

Inkomen van Jos Verstappen

Hoewel er geen officiële informatie over Jos Verstappens inkomen beschikbaar is, wordt geschat dat hij tussen de 5 en 10 miljoen euro per jaar verdient. Veel van dit geld komt van zijn lezingen, media-optredens en coachingwerk. Dit laat zien dat Jos Verstappen naast zijn succesvolle carrière als Formule 1-coureur ook na zijn carrière heel succesvol is geweest.

Q1. Hoeveel Grand Prix-starts heeft Jos Verstappen gemaakt?
A1. 107