Na de successen in de Formule 1 afgelopen jaren is het niet gek dat Max Verstappen een flink vermogen heeft opgebouwd. Na het tekenen van een megacontract zal het vermogen van Max Verstappen de komende jaren nog verder stijgen. Max Verstappen leeft als een echte prof, maar geniet ook zeker van zijn leven als multimiljonair. Van een miljoenenvilla in Monaco tot een eigen privéjet. Max verstappen behoort op zijn jonge leeftijd tot de best betaalde sporters ter wereld. Hoeveel verdient Max Verstappen precies? Dat en meer bespreken we in dit artikel.

Inhoudsopgave

  • Wie is Max Verstappen?
  • Waar verdient Max Verstappen zijn geld mee?
  • Hoeveel is Max Verstappen waard?
  • Waar woont Max Verstappen?
  • Wat is de nationaliteit van Max Verstappen?
  • Wie is de vader van Max Verstappen?
  • Inkomen van Max Verstappen

Wie is Max Verstappen?

Max Verstappen is een Nederlandstalige Formule 1-coureur die erg veel succes heeft gehad in deze sport. Hoewel hij door zijn moeder Belgisch is, heeft Max Verstappen toch voor Nederland gekozen om te rijden. Zijn vader, Jos Verstappen, was ooit een Formule 1-coureur en ook zijn moeder Sophie Kumpen is jaren actief geweest in de karting- en autosport. Na de totstandkoming van de Benelux is Max Verstappen de volgende Nederlandse coureur in de F1.

Waar verdient Max Verstappen zijn geld mee?

Ondanks dat Max Verstappen nog erg jong is, heeft hij wel al een flink vermogen weten te vergaren. Naast dat hij een goed salaris verdient als Formule 1-coureur, kan dit zijn inkomen jaarlijks nog flink oplopen door de bonussen die hij kan verdienen. Op dit moment heeft Max Verstappen een contract dat loopt tot 2028. Hiermee verdient hij tenminste 250 miljoen euro. Daarnaast verdient hij ook nog veel geld door persoonlijke sponsordeals. Voorbeelden van sponsoren van Max Verstappen zijn; Red Bull, Carnext.com, Jumbo-Supermarkten en Viaplay.

Hoeveel is Max Verstappen waard?

Max Verstappen heeft zijn vermogen weten te vergaren door middel van verschillende inkomstenbronnen, maar hoeveel is hij nu eigenlijk waard? Het geschatte vermogen van Max Verstappen is lastig te benoemen. Zo meldt de sportkrant Marca dat Max verstappen een vermogen heeft van 60 miljoen euro. Andere media melden weer dat Max Verstappen een vermogen heeft van 200 miljoen euro. Zoals je ziet lopen deze schattingen erg uiteen. Wat het exacte vermogen van Max Verstappen is, is dus niet zeker. Hoe dan ook: Max heeft ontzettend veel geld.

Waar woont Max Verstappen?

Max Verstappen heeft dus ongelofelijk veel geld. Hier hoort natuurlijk ook een prachtig huis bij. Max Verstappen woont zelf niet in Nederland of België waar hij dus is opgegroeid. Hij woont namelijk net als veel andere Formule 1-coureurs in Monaco. Het huis van Max Verstappen ligt in de wijk Fontvieille. Hier heeft hij een prachtig uitzicht op zee en de helihaven is op loopafstand. Hierdoor vliegt hij binnen zeven minuten naar het vliegveld van Nice. De makelaar van Max verstappen was in staat om binnen twee maanden een eindoplossing te vinden, die dit luxe pand betrof.

Wat is de nationaliteit van Max Verstappen?

Hoewel Max Verstappen voor Nederland rijdt in de Formule 1, is zijn nationaliteit toch een beetje ingewikkeld. Formeel is Max Verstappen een Belg, aangezien zijn moeder Belge is, maar hij heeft de Nederlandse nationaliteit via zijn vader. Verder heeft Max Verstappen ook nog de Amerikaanse nationaliteit, wat komt doordat zijn grootvader uit Amerika komt. Dus formeel heeft Max Verstappen drie nationaliteiten: Belgisch, Nederlands en Amerikaans.

Wie is de vader van Max Verstappen?

De vader van Max Verstappen is Jos Verstappen. Jos Verstappen heeft de Nederlandse nationaliteit en was ooit consulent bij het ministerie van Defensie. Ook was Jos Verstappen ooit een Formule 1-coureur, waardoor Max Verstappen uit een familie met een motorrijdachtige achtergrond komt. Jos Verstappen is tegenwoordig adviseur bij Red Bull Racing, wat de teamgenoten van Max Verstappen zijn.

Inkomen van Max Verstappen

Hoewel het vermogen van Max Verstappen lastig te benoemen is, weten we wel hoeveel hij precies verdient als Formule 1-coureur. Max verdient tenminste 25 miljoen euro per jaar, maar dit bedrag kan oplopen door bonussen die hij kan verdienen. Als je alle andere sponsordeals erbij optelt, verdient Max Verstappen ongeveer 33 miljoen euro per jaar. Als hij ook nog tv-reclame deals kan binnen halen, kan het inkomen van Max Verstappen de komende jaren nog flink stijgen.

Q1. Wie is Max Verstappen?
A1. Max Verstappen is een Nederlandstalige Formule 1-coureur die erg veel succes heeft gehad in deze sport. Hoewel hij door zijn moeder Belgisch is, heeft Max Verstappen toch voor Nederland gekozen om te rijden. Zijn vader, Jos Verstappen, was ooit een Formule 1-coureur en ook zijn moeder Sophie Kumpen is jaren actief geweest in de karting- en autosport. Na de totstandkoming van de Benelux is Max Verstappen de volgende Nederlandse coureur in de F1.

Q2. Waar verdient Max Verstappen zijn geld mee?
A2. Naast dat hij een goed salaris verdient als Formule 1-coureur, kan dit zijn inkomen jaarlijks nog flink oplopen door de bonussen die hij kan verdienen. Op dit moment heeft Max Verstappen een contract dat loopt tot 2028. Hiermee verdient hij tenminste 250 miljoen euro. Daarnaast verdient hij ook nog veel geld door persoonlijke sponsordeals. Voorbeelden van sponsoren van Max Verstappen zijn; Red Bull, Carnext.com, Jumbo-Supermarkten en Viaplay.

Q3. Hoeveel is Max Verstappen waard?
A3. Het geschatte vermogen van Max Verstappen is lastig te benoemen. Zo meldt de sportkrant Marca dat Max verstappen een vermogen heeft van 60 miljoen euro. Andere media melden weer dat Max Verstappen een vermogen heeft van 200 miljoen euro. Zoals je ziet lopen deze schattingen erg uiteen. Wat het exacte vermogen van Max Verstappen is, is dus niet zeker.

Q4. Waar woont Max Verstappen?
A4. Max Verstappen woont niet in Nederland of België waar hij dus is opgegroeid. Hij woont namelijk net als veel andere Formule 1-coureurs in Monaco. Het huis van Max Verstappen ligt in de wijk Fontvieille.

Q5. Wat is de nationaliteit van Max Verstappen?
A5. Hoewel Max Verstappen door zijn moeder Belgisch is, heeft Max Verstappen toch voor Nederland gekozen om te rijden. Na de totstandkoming van de Benelux is Max Verstappen dus de volgende Nederlandse coureur in de F1.