Wat is het vermogen van Lil Kleine? De een houdt van zijn muziek, de ander vindt zijn nummers verschrikkelijk. Wat je mening ook is, iedereen kent de rapper inmiddels. Als het niet door zijn hiphopmuziek komt, komt het wel door zijn gedoe met justitie. Het is dan ook niet meer dan logisch dat je geïnteresseerd bent naar het inkomen van Lil Kleine. Wat is het vermogen van Lil Kleine dan? Je leest het in dit artikel!

Wie is Lil Kleine?

Lil Kleine, wiens echte naam Jorik Scholten is, is een Nederlandse rapper en zanger. Hij werd geboren op 15 oktober 1994 in Amsterdam, Nederland. Lil Kleine werd voor het eerst populair in 2015 met zijn hitsingle “Drank & Drugs”, een samenwerking met mede-Nederlandse rapper Ronnie Flex. Sindsdien heeft hij verschillende succesvolle albums en singles uitgebracht, waaronder ‘Alleen’, ‘Krantenwijk’ en ‘Loterij’. Lil Kleine staat bekend om zijn energieke optredens en zijn vermogen om verschillende muziekgenres te combineren, waaronder hiphop, pop en elektronische muziek. Hij wordt beschouwd als een van de meest populaire en invloedrijke artiesten in de Nederlandse muziekindustrie.

Lil Kleine is niet alleen bekend als zanger, maar ook als acteur. Als kind had hij bijvoorbeeld rollen in Diep en Van Speijk, terwijl hij ook nog te zien was in De Boskampi’s en Diep. Daarnaast ken je Jorik Scholten mogelijk als de vriend van Jaimie Vaes, waarmee hij verloofd was en in 2019 een zoon kreeg. Het stel ging in 2022 uit elkaar nadat Lil Kleine gearresteerd was voor een mishandeling van Vaes op 13 februari van dat jaar. Ook in 2021 werd Scholten in Ibiza opgepakt voor het mishandelen van zijn verloofde. Lil Kleine is daarnaast nog bij andere incidenten betrokken geweest, waardoor hij ook meerdere keren gearresteerd en veroordeeld is.

Waar verdient Lil Kleine zijn geld mee?

Het zal je niet verbazen dat Lil Kleine zijn geld vooral als zanger verdient. Zo krijgt hij inkomsten door de verkoop van zijn albums en singles, maar ook als zijn muziek op Spotify en andere streaming services geluisterd wordt ontvangt de zanger een bedragje. Het grootste gedeelte van zijn salaris verdient Lil Kleine echter met optredens. We weten namelijk dat hij per show een bedrag van maar liefst 15 duizend euro’s vraagt. Lil Kleine is daarnaast ook betrokken bij een paar bedrijven, zoals een kroeg en een friettent.

Hoeveel is Lil Kleine waard?

Lil Kleine heeft door de jaren heen flink wat geld verdiend als zanger en ondernemer. Experts schatten in dat het vermogen van de rapper inmiddels toch al minstens 2,5 miljoen euro is, terwijl Jorik Scholten nog altijd niet eens 30 jaar oud is. Het zou kunnen dat Lil Kleine inmiddels meer of minder waard is, waarbij mogelijk ook de huidige situatie bij zorgt. Hopelijk kan de rapper de draad weer oppakken en nog veel meer geld verdienen in de toekomst!

Q1: Wat is de echte naam van Lil Kleine?
A1: Jorik Scholten.

Q2: In welke jaar werd Lil Kleine populair?
A2: 2015.

Q3: Wat is het vermogen van Lil Kleine?
A3: Minstens 2,5 miljoen euro.

Q4: Hoe verdient Lil Kleine zijn geld?
A4: Door de verkoop van albums en singles, streaming services, optredens, bedrijven zoals een kroeg en friettent.

Q5: Is Lil Kleine betrokken bij meerdere incidenten?
A5: Ja.