Wie is Kees Koolen?

Kees Koolen is een Nederlandse ondernemer en investeerder die op 16 maart 1965 in Bergeijk werd geboren. Hij is vooral bekend als investeerder en CEO van Booking.com, een van ’s werelds grootste online reisbureaus. Na zijn studie technische bedrijfskunde, die hij overigens niet afmaakte, begon Koolen zijn carrière in de technologische industrie, waar hij werkte voor bedrijven als Silicon Graphics en Ariba. In 1997 was hij investeerder van Booking.com, dat uitgroeide tot een van ’s werelds toonaangevende online reisbureaus, met vestigingen in meer dan 220 landen. Later werd hij ook 10 jaar lang CEO van Booking.com, wat Koolen in 2005 verkocht voor 110 miljoen euro aan Priceline.

Naast zijn werk voor Booking.com is Koolen ook betrokken geweest bij verschillende andere technologie-startups en -ondernemingen. Hij is ook een fervent autosportliefhebber en heeft deelgenomen aan verschillende rally’s, waaronder de Dakar Rally. Dit deed hij in alle categorieën: motor, auto, quad, truck en ssv. Koolen staat bekend om zijn ondernemersgeest en zijn vermogen om veelbelovende startups te identificeren en erin te investeren. Hij heeft geïnvesteerd in een reeks bedrijven in sectoren zoals technologie, gezondheidszorg en landbouw, en is lid van verschillende raden van bestuur en adviescommissies.

Waar verdient Kees Koolen zijn geld mee?

Kees Koolen verdient op verschillende manieren geld, voornamelijk door zijn investeringen in startups en technologiebedrijven. Als succesvolle ondernemer en investeerder heeft Koolen een aanzienlijk vermogen opgebouwd door veelbelovende startups te identificeren en erin te investeren. Hij heeft natuurlijk ook een groot gedeelte van zijn vermogen verdiend als CEO van Booking.com, maar inmiddels is Kees Koolen vooral bezig met Koolen Industries. Met dit bedrijf wil hij een duurzaam imperium creëren. Met Koolen Industries heeft de Nederlander inmiddels belangen in 22 bedrijven, voorbeelden hiervan zijn Hardt Hyperloop, Skoon en Aziobot. Ook heeft hij geïnvesteerd in andere grote ondernemingen, waaronder Uber.

Hoeveel is Kees Koolen waard?

Kees Koolen is onder meer door zijn investeringen in diverse bedrijven, zowel in start-ups als in gevestigde bedrijven, en door zijn werk als CEO van Booking.com een van ’s werelds rijkste personen geworden. Volgens Bloomberg is Koolen $2,7 miljard dollar waard. Ondanks dat enorme vermogen is Koolen nog steeds hard bezig om deze cijfers nog hoger te krijgen. Zo heeft Koolen recentelijk nog geïnvesteerd in Whim, een bedrijf dat zich bezighoudt met duurzaam vervoer. Daarnaast heeft hij zich recent aangesloten bij The Climate Pledge Fund, een miljard dollar investeringsvehikel van Amazon, dat specifiek op zoek is naar start-ups die de wereldwijde doelstellingen voor klimaatverandering willen ondersteunen.

Q1. Wat is Kees Koolen’s opleiding?
A1. Kees Koolen heeft technische bedrijfskunde gestudeerd, maar heeft deze niet afgerond.