Cosby? Bill Cosby is een Amerikaanse komiek, acteur en producer die in de jaren zestig en zeventig beroemd werd vanwege zijn komische albums, tv-shows en films. Hij is vooral bekend vanwege zijn rol als Dr. Cliff Huxtable in de populaire sitcom ‘The Cosby Show’. Ondanks zijn succesvolle carrière wordt Cosby’s persoonlijke leven gekenmerkt door controverse, met talloze beschuldigingen van aanranding en wangedrag tegen hem. Wat is het vermogen van Bill Cosby? Je leest het in dit artikel.

Wie is Bill Cosby?

Bill Cosby is een Amerikaanse stand-upcomedian, acteur en producer. Hij werd in de jaren 60 en 70 een begrip door zijn comedy-albums, tv-shows en films. Hij werd geboren op 12 juli 1937 in Philadelphia, Pennsylvania, VS. Cosby is vooral bekend vanwege zijn rol als Dr. Cliff Huxtable in de langlopende sitcom “The Cosby Show”, die werd uitgezonden van 1984 tot 1992. Hij presenteerde ook zijn eigen talkshow, “The Bill Cosby Show”, en creëerde en produceerde tijdens zijn carrière verschillende andere tv-shows en specials.

Naast zijn televisiewerk heeft Cosby talloze komische albums uitgebracht en verschillende boeken geschreven, waaronder de bestverkochte “Fatherhood” in 1986. Cosby’s carrière en persoonlijke leven zijn de afgelopen jaren ontsierd door controverse, aangezien tientallen vrouwen naar voren zijn gekomen met beschuldigingen van aanranding en wangedrag tegen hem. In 2018 werd hij schuldig bevonden aan drie keer zware aanranding en veroordeeld tot drie tot tien jaar gevangenisstraf. Ook eerder in zijn loopbaan werd Cosby al verdacht van aanranding, namelijk al in december 1965 door Kristina Ruehli.

Waar verdient Bill Cosby zijn geld mee?

Het vermogen van Bill Cosby om geld te verdienen is op het moment aanzienlijk beperkt vanwege zijn strafrechtelijke veroordeling, al is de Amerikaan voor zover bekend op het moment wel op vrije voeten. Voorafgaand aan zijn juridische problemen verdiende hij echter geld via zijn verschillende entertainmentondernemingen, waaronder televisieshows, films, comedy-albums en boekverkoop.

Cosby’s televisiecarrière, met name zijn rol in ‘The Cosby Show’, leverde hem een ​​aanzienlijk bedrag op. Hij was ook een productief producer en creëerde en ontwikkelde gedurende zijn hele carrière verschillende succesvolle televisieshows en specials. Bovendien verdiende Cosby geld met zijn werk als stand-upcomedian, waarbij zijn comedy-albums en live-optredens vooral populair waren in de jaren zestig en zeventig.

Hoeveel is Bill Cosby waard?

Bill Cosby mag dan wel in de problemen zijn, alsnog heeft hij flink wat geld verdiend tijdens zijn lange loopbaan. Dit komt dus vooral doordat hij beroemd werd als Dr. Cliff Huxtable. Toch was Bill Cosby ook zijn geld meer dan waard dankzij zijn succesvolle producentenwerk en optredens als stand-upcomedian. Volgens Celebrity Net Worth is het vermogen van Bill Cosby $400 miljoen, hoewel dit getal sterk kan varieren vanwege zijn veroordeling. Hoewel Cosby’s financiële situatie onzekerder is dan ooit, staat vast dat hij in de loop der jaren enorm veel geld heeft verdiend.

Q1. Hoe oud is Bill Cosby?
A1. Bill Cosby is geboren op 12 juli 1937, wat betekent dat hij 83 jaar oud is in 2020.

Q2. Welke rol was Bill Cosby bekend om te spelen?
A2. Bill Cosby speelde de rol van Dr. Cliff Huxtable in de populaire sitcom ‘The Cosby Show’ van 1984 tot 1992.

Q3. Waar verdient Bill Cosby zijn geld mee?
A3. Bill Cosby verdiende geld via zijn verschillende entertainmentondernemingen, waaronder televisieshows, films, comedy-albums en boekverkoop.

Q4. Wat voor juridische problemen heeft Bill Cosby gehad?
A4. In 2018 werd Bill Cosby schuldig bevonden aan drie keer zware aanranding en veroordeeld tot drie tot tien jaar gevangenisstraf. Daarnaast werd hij eerder in zijn loopbaan al verdacht van aanranding, namelijk al in december 1965 door Kristina Ruehli.

Q5. Hoeveel is Bill Cosby waard?
A5. Bill Cosby heeft flink wat geld verdiend tijdens zijn lange loopbaan, maar zijn exacte vermogen is moeilijk vast te stellen omdat dit onderhevig is aan fluctuaties in de markt.