Deze rijke ondernemer is de laatste tijd veel in het nieuws gekomen en de kans is groot dat je daarom wilt weten hoeveel hij door de jaren heen verdiend heeft. Van Eerd is de eigenaar van Jumbo Groep Holding BV, wat we natuurlijk kennen van een van de grootste supermarktketens van ons land: Jumbo. Frits van Eerd is daarnaast ook om een slechte reden bekend geworden: op 13 september 2022 werd hij opgepakt in verband met een grootschalig witwasonderzoek. Wil je weten of dit invloed heeft op zijn inkomen? Wat is het vermogen van Frits van Eerd leggen we daarom hieronder uit!

Wie is Frits van Eerd?

Frits van Eerd is een Nederlandse zakenman en ondernemer. Hij werd geboren op 17 april 1962 in Veghel, Nederland. Van Eerd is vooral bekend als CEO van Jumbo Supermarkten, een van de grootste supermarktketens van Nederland. Hij trad in 1987 in dienst bij het door zijn vader opgerichte bedrijf en werd in 1996 CEO. Onder zijn leiding is Jumbo fors gegroeid, met meer dan 680 winkels door heel Nederland en België. Tevens had Van Eerd een eigen raceteam, waarbij de snelheid van de coureurmoest worden verbeterd, terwijl hij ook Nyck de Vries, Jeffrey Herlings en Rinus van Kalmthout sponsorde.

Frits van Eerd heeft verschillende onderscheidingen ontvangen voor zijn zakelijke prestaties, waaronder de Retail Personality of the Year-prijs in 2012 en de Entrepreneur of the Year-prijs in 2014. Daarnaast ken je hem mogelijk van het nummer Wij doen het licht wel uit, wat hij opnam met De Gebroeders Ko. Deze hit kwam in 2008 terecht in de Top 40. Van Eerd was overigens ook onderdeel van een band genaamd Factor 12, hierin speelde hij trompet.

Waar verdient Frits van Eerd zijn geld mee?

Frits van Eerd is de eigenaar van Jumbo Groep Holding BV, dat we kennen van de supermarktketen Jumbo. Hij is destijds in 1987 in dienst getreden bij het bedrijf van zijn vader . Jumbo had destijds nog maar 37 winkels. Vanaf 2002 was Frits van Eerd de algemeen directeur van het bedrijf en naam de keten veel supermarkten over, waaronder Super de Boer, C1000 en Agrimarkt. Dit is dan ook hoe Frits van Eerd zijn geld heeft verdiend, al komt dit ook door het investeringsbedrijf Mississippi Ventures. Hiermee investeert de familie Van Eerd in veel bedrijven, het nam hiermee bijvoorbeeld de HEMA over in 2020.

Hoeveel is Frits van Eerd waard?

Zo rijk als zijn vader is Frits van Eerd nog niet. De ondernemer Karel van Eerd had volgens Quote namelijk een vermogen van liefst 2,9 miljard euro. Na zijn overleden is dit geld evenredig verdeeld over zijn drie kinderen: Frits van Eerd, Monique Groenewoud-van Eerd en Colette Cloosterman-van Eerd. We kunnen dus zeggen dat Van Eerd minstens ongeveer een miljard euro waard is. De kans is echter groot dat zijn vermogen nog hoger is.

Waar woont Frits van Eerd?

Frits van Eerd is geboren in Veghel, maar hier woont hij niet meer. Dit bleek namelijk tijdens de huiszoekingen door de FIOD tijdens het witwasonderzoek. Ze deden destijds ook een inval bij het huis van Frits van Eerd, wat suggereert dat hij ergens anders woont. Dit wordt echter niet duidelijk uit de openbare documenten. Er is een kans dat Frits van Eerd woont in Monaco, of in het buitenland, maar dit is gissen.

woont tegenwoordig in de Nederlandse plaats Zeist. In Zeist heeft hij een landgoed, waar hij veel tijd doorbracht met zijn vrouw.

Wat is Frits van Eerd nog meer?

Frits van Eerd is onder andere bekend als zakenman, maar heeft ook een andere kant. Zo vertelde hij bijvoorbeeld in 2016 aan Metro dat hij een grote fan is van muziek. Hij speelt zelf trompet en is lid van een brassband. Vroeger was hij ook onderdeel van een band genaamd Factor 12. Daarnaast schrijft hij ook liedjes. Zo schreef hij onder meer het nummer Wij doen het licht wel uit, wat hij samen opnam met De Gebroeders Ko.

Q1: Wat is het vermogen van Frits van Eerd?
A1: Frits van Eerd is minstens een miljard euro waard, maar de kans is groot dat zijn vermogen nog hoger is.

Q2: Wie is Frits van Eerd?
A2: Frits van Eerd is een Nederlandse zakenman en ondernemer. Hij werd geboren op 17 april 1962 in Veghel, Nederland. Van Eerd is vooral bekend als CEO van Jumbo Supermarkten, een van de grootste supermarktketens van Nederland.

Q3: Waar verdient Frits van Eerd zijn geld mee?
A3: Frits van Eerd is de eigenaar van Jumbo Groep Holding BV, dat we kennen van de supermarktketen Jumbo. Hij is destijds in 1987 in dienst getreden bij het bedrijf van zijn vader. Tevens investeert hij via investeringsbedrijf Mississippi Ventures.

Q4: Waar woont Frits van Eerd?
A4: Frits van Eerd woont tegenwoordig in de Nederlandse plaats Zeist. In Zeist heeft hij een landgoed, waar hij veel tijd doorbracht met zijn vrouw.

Q5: Wat is Frits van Eerd nog meer?
A5: Frits van Eerd is onder andere bekend als zakenman, maar heeft ook een andere kant. Zo speelt hij zelf trompet en is lid van een brassband. Ook schreef hij liedjes, zoals het nummer Wij doen het licht wel uit, wat hij samen opnam met De Gebroeders Ko.