Karel van Eerd is president-commissaris van Jumbo-supermarkten. Hij was hier jaren algemeen directeur. De Quote 500 schat het vermogen van Karel van Eerd op 2,7 miljard euro. Dit is het gezamenlijk familievermogen. Karel en zijn drie kinderen hebben allemaal een belang van 25% in het familiebedrijf. Naar veel overnames mag Jumbo zich de één na grootste supermarkt van Nederland noemen. Het bedrijf heeft meer dan 700 winkels in Nederland en meer dan 25 winkels in België. Het hoofdkantoor vind je Veghel, hier komt de familie van Eerd vandaan.

Wie is Karel van Eerd?

Karel van Eerd was een neef van Johan van Eerd die in 1921 een groothandel in levensmiddelen startte in Veghel. Karel trad in 1957 in het bedrijf van zijn vader. In 1967 werd de Kroonorganisatie opgericht, een bedrijf met 28 groothandels. In 1979 opende Karel de eerste winkel. Na de uittreding van Jan Meurs, zijn alle aandelen in handen van de familie van Eerd. Karel bedacht samen met zijn kinderen in 1996 een nieuwe formule voor Jumbo-supermarkten, waarbij klanten centraal staan met een uitgebreid assortiment tegen concurrerende prijzen.

De succesformule van Jumbo

Jumbo heeft haar succes te danken aan de formule; grootste assortiment, laagste prijs. Hierdoor is het mogelijk om een groot assortiment aan te bieden en door hun grote aantal winkels in Nederland en België, kunnen ze hun producten inkopen tegen gunstige prijzen. Jumbo wil boodschappen doen leuk maken, ze hebben een ruime oppervlakte waardoor veel producten aangeboden worden. In 1996 had Jumbo nog een jaaromzet van 120 miljoen euro, maar in 2022 hadden ze een jaaromzet van 9,91 miljard euro met een marktaandeel van 22 procent.

Frits van Eerd is de zoon van Karel van Eerd

De eerste zoon van Karel van Eerd, Frits, is momenteel de CEO van Jumbo-supermarkten. Hij begon zijn loopbaan binnen het bedrijf als bezorger. Al snel ging hij naar de ‘backoffice’ en later werd hij de CEO. Samen met zijn vader wist hij Jumbo bloeiend te maken en te moderniseren. Met de opkomst van online supermarkten, wist Frits van Eerd Jumbo mee te laten gaan in de trends en daarmee hun marktaandeel te vergroten.

Jumbo sponsort sporters en sportteams

Jumbo sponsort diverse sporters en sportteams, zo hebben zij onder andere een samenwerking met schaatser Sven Kramer, judoka Beslan Mudranov, snowboarder Cheryl Maas en Nordic Combined skibindingsmen Mark Tuitert. Ook sponsort Jumbo verschillende sportteams zoals First Dutch Football Club, Nederlands ski team ENZO, oerlingen volleybalteam en Lycurgus volleybalteam. Ze sponsoren ook het Nederlands Vrouwen EK korfbal dat in 2022 gaat plaatsvinden.

Zijn notering in de Quote 500

De Quote 500 schat het vermogen van Karel van Eerd op 2,7 miljard euro. Dit is het gezamenlijk familievermogen. Karel en zijn drie kinderen hebben allemaal een belang van 25% in het familiebedrijf. Met al hun overnames heeft Jumbo nu een aandeel van 22 procent marktaandeel. Hiermee is Jumbo-supermarkten de tweede grootste supermarkt in Nederland.

Q1: Wie is Karel van Eerd?
A1: Karel van Eerd was een neef van Johan van Eerd die in 1921 een groothandel in levensmiddelen startte in Veghel. Karel trad in 1957 in het bedrijf van zijn vader. In 1967 werd de Kroonorganisatie opgericht, een bedrijf met 28 groothandels.

Q2: Wat is de succesformule van Jumbo?
A2: Jumbo heeft haar succes te danken aan de formule; grootste assortiment, laagste prijs. Hierdoor is het mogelijk om een groot assortiment aan te bieden en door hun grote aantal winkels in Nederland en België, kunnen ze hun producten inkopen tegen gunstige prijzen.

Q3: Wie is de CEO van Jumbo?
A3: De eerste zoon van Karel van Eerd, Frits, is momenteel de CEO van Jumbo-supermarkten. Hij begon zijn loopbaan binnen het bedrijf als bezorger. Al snel ging hij naar de ‘backoffice’ en later werd hij de CEO.

Q4: Wat sponsort Jumbo?
A4: Jumbo sponsort diverse sporters en sportteams, zo hebben zij onder andere een samenwerking met schaatser Sven Kramer, judoka Beslan Mudranov, snowboarder Cheryl Maas en Nordic Combined skibindingsmen Mark Tuitert. Ook sponsort Jumbo verschillende sportteams zoals First Dutch Football Club, Nederlands ski team ENZO, oerlingen volleybalteam en Lycurgus volleybalteam.

Q5: Wat is het vermogen volgens de Quote 500?
A5: De Quote 500 schat het vermogen van Karel van Eerd op 2,7 miljard euro. Dit is het gezamenlijk familievermogen. Karel en zijn drie kinderen hebben allemaal een belang van 25% in het familiebedrijf.