Wie is Gert Verhulst?

Bekende zakenmensen, reality sterren – wanneer we het hebben over het vermogen van Gert Verhulst, dan is deze naam natuurlijk onlosmakelijk verbonden aan Samson en Gert. De welbekende pratende hond. Ook K3 staat natuurlijk hoog op dit lijstje. We kunnen inmiddels wel stellen dat K3 niet alleen één van de populairste meidengroepen is van België en omstreken, maar ook een serieus merk is geworden. Waar de oorspronkelijke samenstelling bestond uit Karen Damen, Kristel Verbeke en Kelly Cobbaut, is dit vandaag de dag natuurlijk allang niet meer zo. Waar de eerste vervanger zond ‘K’ ‘Josje Huisman was, zien we regelmatig nieuwe namen en gezichten. Dat het vermogen van Gert Verhulst enorm is, blijkt wel uit het feit dat hij oprichter is van het bekende Studio 100. Maar wat is het vermogen van Gert Verhulst nu eigenlijk?

Verhulst begon zijn carrière in de media als presentator van een kinderprogramma op de Belgische televisie. Hierna begon hij als producent van televisieprogramma’s en creëerde hij een aantal populaire kinderprogramma’s zoals “Sprookjesboom” en “Kabouter Plop”. Daarnaast is Verhulst ook actief als schrijver. Hij heeft een aantal kinderboeken geschreven waaronder “De kabouters van Plop” en “De piraten van Plop”. Verhulst is ook actief als acteur, hij speelde onder andere in de televisieserie “Familie” en in de Vlaamse film “Komt een vrouw bij de dokter”. Verhulst is ook bekend om zijn werk voor goede doelen. Hij is ambassadeur van het Vlaams Instituut voor de Zee en de stichting Kika.

Studio 100

In 2019 werd bekend dat Verhulst een tijdje zou stoppen met zijn werk als presentator en producer. Hij is een van de meest succesvolle entertainment figuren in België en wordt vaak beschouwd als een icoon in de Belgische media-industrie. Je kunt je dus wel voorstellen dat het vermogen van Gert Verhulst enorm is gegroeid in de afgelopen jaren.

Studio 100 is een Belgisch productiebedrijf opgericht in 1996 door Gert Verhulst, Danny Verbiest en Hans Bourlon. Het bedrijf is gevestigd in Schelle, België en is actief in de productie van televisieprogramma’s, films, theaterstukken en kinderprogramma’s. Studio 100 is het grootste productiebedrijf in België en een van de grootste in Europa.

De grootste successen van Studio 100 zijn de kinderseries “Kabouter Plop”, “Samson & Gert” en “K3”. Kabouter Plop is een van de populairste kinderprogramma’s in België en omstreken en heeft een aantal spin-off series voortgebracht zoals “Plopsaland” en “Kabouter Plop Doet Ergens Aan”.

Samson & Gert

Vervolgens hebben we de populaire kinderserie “Samson & Gert”. Deze serie gaat over een man en een hond die samen avonturen beleven. Deze serie werd uitgezonden op de Belgische televisie van 1990 tot 2012, waarna Verhulst heeft aangekondigd dat hij ermee wil stoppen.

Kabouter Plop

Kabouter Plop is een personage uit de gelijknamige televisieserie, die zich afspeelt in de Plop Wereld. Kabouter Plop is een elf die leeft in een boomhut in het bos. Hij heeft een grote fantasie en doet regelmatig avontuurlijke dingen. Hij wordt begeleid door de Hoofdwachter die de Kloosterburg bewaakt.

Plopsaland

Naast de televisieserie heeft Studio 100 ook een themapark gemaakt genaamd Plopsaland. Het themapark bestaat sinds 2000 en heeft een aantal attracties, winkels en restaurants. Plopsaland heeft verschillende locaties in België, Nederland, Duitsland, Polen en Spanje.

K3

De populaire meidengroep K3, waarvan Gert Verhulst eigenaar is, heeft sinds haar oprichting in 1998 meer dan 30 albums uitgebracht en vele optredens gegeven. Ze staan bekend om hun poppy muziek en videoclips. In de loop der jaren heeft de groep verschillende leden verschillende leden gehad, waaronder Marthe De Pillecyn, Josje Huisman, Hanne Verbruggen, Karen Damen en Kristel Verbeke.

Waar verdiend Gert Verhulst zijn geld mee?

Gert Verhulst verdient het grootste deel van zijn geld met Studio 100. Hij is mede-eigenaar van het bedrijf en is betrokken bij de productie van een aantal van de populairste kinderprogramma’s, zoals Kabouter Plop, Plopsaland en K3. Daarnaast verdient hij ook geld met het schrijven van boeken, optredens en andere activiteiten. Ondanks dat Verhulst sinds 2019 meer tijd is gaan besteden aan zijn privéleven, is hij nog steeds een van de meest succesvolle en invloedrijke mensen in de entertainmentindustrie in België.

Hoeveel is Gert Verhulst waard?

Het nettovermogen van Gert Verhulst wordt momenteel geschat op meer dan 90 miljoen euro. Dit komt voornamelijk door zijn aandelen in Studio 100 en de inkomsten van de diverse activiteiten die hij in de afgelopen jaren heeft ondernomen.

Waar woont Gert Verhulst?

Gert Verhulst woont samen met zijn vriendin en twee dochters in een landhuis in Noord-Brabant. De villa ligt op een landgoed en heeft meerdere landerijen en parken. Verhulst is een fervent kunstliefhebber en hij heeft vele stukken in zijn villa hangen.

Wie is de vrouw van Gert Verhulst?

Gert Verhulst is getrouwd met Annemie Verhulst-D\’Haeselynck. Zij is een Belgische tv-persoonlijkheid en een gepassioneerde kunstliefhebber. Ze is oprichtster van de Haeselynck Collection, een unieke collectie kunstwerken die gewijd zijn aan de 20e eeuwse kunst.

Inkomen van Gert Verhulst

Het inkomen van Gert Verhulst is afgelopen jaar geschat op meer dan 20 miljoen euro. Een groot deel hiervan is afkomstig van Studio 100, maar Verhulst verdient ook geld met optredens, boeken, reclames en andere activiteiten.

Q1: Wat is het vermogen van Gert Verhulst?
A1: Gert Verhulst heeft een enorm vermogen opgebouwd als producent van televisieprogramma’s en als oprichter van Studio 100, één van de grootste productiebedrijven in België en Europa.

Q2: Waar is Studio 100 gevestigd?
A2: Studio 100 is gevestigd in Schelle, België.

Q3: Wie stonden er in de oorspronkelijke samenstelling van K3?
A3: De oorspronkelijke samenstelling van K3 bestond uit Karen Damen, Kristel Verbeke en Kelly Cobbaut.

Q4: Wat zijn de grootste successen van Studio 100?
A4: De grootste successen van Studio 100 zijn de kinderseries ‘Kabouter Plop’, ‘Samson & Gert’ en ‘K3’.

Q5: Wanneer werd ‘Samson & Gert’ uitgezonden op de Belgische televisie?
A5: ‘Samson & Gert’ werd uitgezonden op de Belgische televisie van 1990 tot 2012.