Wie is Sonja Bakker?

Sonja Bakker is een Nederlandse voedingsdeskundige, auteur en ondernemer. Ze werd geboren in 1974 in het Noord-Hollandse Avenhorn, hier is ze ook opgegroeid. Haar vader had hier namelijk een bloembollenbedrijf. Bakker heeft een passie voor gezond eten en heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van gezonde en smakelijke recepten. Hiervoor volgde ze in 1996 de schriftelijke LOI-cursus gewichtsconsulent. Ze behaalde haar diploma in 1997 en ondertussen had ze zelf al meerdere diëten geprobeerd. Ook volde ze nog een cursus orthomoleculaire voeding. Dit gebruikte ze om een eigen dieetmethode te creëren, waarvoor ze in 1997 een gewichtsconsulentenpraktijk begon.

Vervolgens ging Sonja Bakker ook boeken over diëten en afvallen schrijven.

Ze begon met Bereik je ideale gewicht!, waarvan maar liefst ongeveer 400 duizend exemplaren van verkocht werden. Dit boek was zelfs zo populair dat er een vervolg kwam: Bereik én behoud je ideale gewicht. Beide stonden lang in de top 10 van de meest verkochte boeken van Nederland. Sonja Bakker startte ondertussen ook nog een online-afslankprogramma, wat in het aanvullende verzekeringspakket door Univé werd opgenomen. Bovendien hielp ze in het tv-programma Je Echte Leeftijd mensen bij het bereiken van hun ideale gewicht.

Sonja Bakker ken je daarnaast mogelijk van haar colums voor diverse lokale bladen.

Waaronder het Haarlems Dagblad, het Leidsch Dagblad en het Noordhollands Dagblad. Ook schreef ze maandelijks een column voor Santé. Door de jaren heen heeft ze veel kritiek gekregen, onder meer van diëtisten. Dit komt doordat Bakker simpelweg zelf geen diëtiste is. Ook het Voedingscentrum was kritisch op haar dieet, onder meer omdat haar tips beperkt zijn en ook niet altijd overeenstemmen met wetenschappelijk onderzoek.

Waar verdient Sonja Bakker haar geld mee?

Sonja Bakker verdient haar geld op meerdere manieren, al heeft ze vooral geld in het laatje gebracht met haar boeken over diëten en afvallen. De beste voorbeelden hiervan zijn natuurlijk Bereik je ideale gewicht! en Bereik én behoud je ideale gewicht. Ze gaf deze boeken zelf uit met haar eigen uitgeverij genaamd Uitgeverij De Zonnestraal. Sonja Bakker heeft daarnaast nog drie bedrijven opgericht, waaronder een cateraar, een media- en adviesbureau en een uitgeverij voor kinderboeken.

Hoe verdient Sonja Bakker haar geld?

Naast geld verdienen met boeken, heeft Sonja Bakker ook veel geld verdiend met haar online-afslankprogramma. Daarnaast verkoopt ze ook kookboeken, dieetboeken, shakes en andere producten via haar website. Ze heeft ook nog verschillende lezingen, workshops en seminars gegeven over gezond eten en afvallen. Als laatste is Sonja Bakker ook nog betrokken geweest bij diverse televisieprogramma’s, waaronder het populaire Je Echte leeftijd.

Hoeveel verdient Sonja Bakker?

Het exacte vermogen van Sonja Bakker is lastig te achterhalen, maar uit verschillende bronnen is gebleken dat ze een gezond vermogen heeft weten op te bouwen. Er zijn zelfs berichten verschenen dat Sonja Bakker een vermogen heeft van zo’n 15 miljoen euro. Dit komt vooral door de inkomsten uit de verschillende boeken die ze geschreven heeft, maar ook door verschillende congresse, lezingen, evenementen en workshops die ze heeft gegeven. Daarnaast is Sonja Bakker ook betrokken geweest bij verschillende reclamecampagnes, waarmee ze ook nog eens goed geld heeft verdiend.

Is het vermogen van Sonja Bakker beschadigd door plagiaat?

Zoals eerder genoemd is Sonja Bakker door de jaren heen wel eens beschuldigd van plagiaat. Hoewel dit nooit echt is bewezen, heeft ze het later zelf toegegeven. Toch is het vermogen van Sonja Bakker niet echt beschadigd. Sterker nog, het lijkt erop dat haar vermogen nog steeds groeit, mede dankzij de verkoop van boeken, de deelname aan verschillende programma’s en de vele lezingen, workshops en seminars die ze geef. Uiteindelijk zal alleen de tijd uitwijzen of Sonja Bakker haar vermogen zal behouden of dat dit zal afnemen.

Q1: Wat is de achtergrond van Sonja Bakker?
A1: Sonja Bakker is een Nederlandse voedingsdeskundige, auteur en ondernemer. Ze werd geboren in 1974 in het Noord-Hollandse Avenhorn, hier is ze ook opgegroeid. Haar vader had hier namelijk een bloembollenbedrijf. Bakker is gespecialiseerd in het ontwikkelen van gezonde en smakelijke recepten, heeft hiervoor een LOI-cursus gewichtsconsulent gevolgd en volde daarnaast ook een cursus orthomoleculaire voeding.

Q2: Welke boeken schreef Sonja Bakker?
A2: Sonja Bakker begon met schrijven met het boek Bereik je ideale gewicht!, waarvan maar liefst ongeveer 400 duizend exemplaren van verkocht werden. Dit boek was zo populair dat er een vervolg kwam: Bereik én behoud je ideale gewicht. Sindsdien heeft ze nog meerdere kookboeken, dieetboeken en andere producten uitgegeven.

Q3: Waar kan je Sonja Bakkers columns vinden?
A3: Sonja Bakker schrijft maandelijks columns voor diverse lokale bladen, waaronder het Haarlems Dagblad, het Leidsch Dagblad en het Noordhollands Dagblad. Ook schrijft ze maandelijks een column voor Santé.

Q4: Wat is het online-afslankprogramma van Sonja Bakker?
A4: Sonja Bakker heeft een online-afslankprogramma gemaakt, welke in het aanvullende verzekeringspakket door Univé wordt opgenomen. Dit programma bestaat uit verschillende diëten en tips over gezond eten en afvallen.

Q5: Hoe verdient Sonja Bakker geld naast boeken?
A5: Sonja Bakker verdient haar geld op verschillende manieren. Naast geld verdienen met boeken, heeft Sonja Bakker ook veel geld verdiend met haar online-afslankprogramma. Daarnaast verkoopt ze ook kookboeken, dieetboeken, shakes en andere producten via haar website. Ze heeft ook nog verschillende lezingen, workshops en seminars gegeven over gezond eten en afvallen. Als laatste is Sonja Bakker ook nog betrokken geweest bij diverse televisieprogramma’s.