Dick Advocaat is een zeer bekende en succesvolle Nederlandse voetbaltrainer. Als je een voetballiefhebber bent, ken je deze man sowieso. Hij werd geboren op 27 september 1947 in Den Haag. Na zijn spelerscarrière begon Advocaat zijn carrière als trainer bij SVV, PSV, Glasgow Rangers, Borussia Mönchengladbach en Zenit Sint-Petersburg, en hij heeft ook gewerkt als bondscoach van verschillende nationale teams. Dick Advocaat staat bekend om zijn no-nonsense aanpak en zijn tactische kennis; hij leidde Nederland naar de halve finales van het Europees kampioenschap in 2004. Maar hoeveel is de coach waard en hoe verdiende hij al zijn geld?

Voetbalcoach: hoe verdiende Dick Advocaat zijn geld?

Dick Advocaat begon zijn carrière als professionele voetballer in ADO Den Haag, en speelde vervolgens voor andere clubs, waaronder FC Utrecht, Chicago Sting en Sparta Rotterdam. Als voetballer verdiende hij niet veel geld. Daarentegen begon Dick Advocaat pas flink wat te verdienen toen hij een coach werd. Hij heeft daarna veel lucratieve klusjes gekregen en heeft veel successen behaald, zoals het winnen van de Europacup II met PSV in 1988 en het leiden van Glasgow Rangers naar negen opeenvolgende Schotse landstitels tussen 1988 en 1997. Ook leidde hij Zenit Sint-Petersburg naar de UEFA Cup in 2008.

Hoeveel is Dick Advocaat waard?

Dick Advocaat heeft door de jaren heen als voetbalcoach veel geld verdiend. Hij heeft eerlijk toegegeven dat hij sommige banen puur aannam vanwege het salaris. Hoewel Dick Advocaat weigert precies te zeggen hoeveel hij precies waard is, hebben getrouwde bronnen een schatting gemaakt van zijn vermogen. Naar verluidt heeft Dick Advocaat een nettovermogen van £8 miljoen. Dit vermogen is vooral te danken aan zijn tijd in Rusland, als coach van Zenit Sint-Petersburg en het nationale elftal.

Investeren en spaargedrag

Hoewel Dick Advocaat veel verdiend heeft met zijn carrière als voetbaltrainer, heeft hij altijd geprobeerd zuinig met zijn geld om te gaan. In 2017 stelde hij dat hij nooit de neiging had om te investeren , omdat hij het gevoel had dat hij dat geld niet goed kon besteden. Hij vertelde ook dat hij altijd erg zuinig is geweest met geld en altijd elke cent twee keer omdraait. Zelfs nu is Dick Advocaat nog steeds terughoudend in het uitgeven van geld.

Conclusie

Dick Advocaat heeft door de jaren heen een flinke hoeveelheid geld verdiend met zijn carrière als voetbaltrainer. Hoewel de exacte cijfers niet bekend zijn, schattingen voor zijn nettovermogen lopen op tot wel £8 miljoen. Dit vermogen is vooral te danken aan zijn tijd in Rusland als coach. Ondanks deze schattingen leeft Dick Advocaat nog steeds zuinig en heeft hij weinig interesse in het investeren van zijn geld.

Q1: Hoeveel verdiende Dick Advocaat als voetballer?
A1: Dick Advocaat verdiende als voetballer niet veel geld.