Het vinden van de perfecte trouwringen is nogal een opgave. Tegelijkertijd is het stiekem ook wel een van de leukste ‘klussen’ die geregeld moeten worden voordat de bruiloft kan plaatsvinden. Samen de ring kiezen die jullie voor eeuwig aan elkaar verbindt. De ring die jullie vanaf dan altijd zullen blijven dragen. Lastig is het wel. Ze zijn namelijk in alle soorten en maten verkrijgbaar. Trouwringen Nijmegen vinden? Dat lijkt misschien gemakkelijk, maar hoe vind je de juiste? Hoe weet je welk exemplaar echt perfect is voor jullie? 

Duizelt je hoofd nu al en heb je geen idee waar te beginnen? Geen paniek! In dit artikel geven we vier tips die jullie helpen bij het kiezen van de perfecte trouwringen. 

  1. Wacht niet te lang 

Allereerst is het belangrijk om niet te lang te wachten met het uitzoeken van de ringen. Op veel ringen zit een levertijd. Zeker als er ook nog een gravure in geplaatst moet worden. Dan zijn er ook nog ringen die speciaal ontworpen moeten worden voor het bruidspaar. In dat geval kan de levertijd echt wel een paar weken tot zelfs maanden zijn. Om nog maar te zwijgen over de tijd die het kost om überhaupt de juiste ringen te vinden. Probeer daarom minimaal zes maanden voor de bruiloft te beginnen aan jullie zoektocht. Dan weet je zeker dat er voldoende tijd is om de perfecte ringen te vinden én te laten maken. 

  1. Zet samen de wensen alvast op een rij 

Als je geheel blanco naar een winkel gaat, wordt het al een heel stuk lastiger om direct een beslissing te maken. Daar kom je immers al gauw tot de conclusie dat er wel heel veel verschillende mogelijkheden zijn. Het is dan ook belangrijk om samen alvast de wensen op een rij te zetten. Voor welk edelmetaal kiezen jullie bijvoorbeeld? Willen jullie een speciaal ontwerp of liever een klassieke trouwring? Hebben jullie al een idee in jullie hoofd? Kijk eventueel eens samen op Pinterest en sla afbeeldingen op van ringen die jullie wel mooi vinden. Zo wordt het voor een juwelier veel gemakkelijker om advies te geven en de juiste ring te vinden. 

  1. Doe het samen 

Het is slim om de trouwringen echt samen te kopen. Het is immers iets wat jullie allebei de rest van jullie leven zullen dragen. Dan is het wel zo belangrijk dat de ring ook geheel naar wens is. Bovendien is het ook heel speciaal om dit samen te doen. Maak er echt een speciale dag van. Ga er samen op uit, boek eventueel een overnachting en vier dit moment. Een herinnering om altijd aan terug te denken. 

  1. Realistisch budget 

Kwalitatieve trouwringen zijn niet goedkoop. Zeker niet als deze ook nog eens speciaal ontworpen moeten worden. Besef echter wel dat deze ringen – als het goed is – ook je hele leven gedragen gaan worden. Daarom mag je hier best wel wat extra in investeren. Verdiep je goed in de gemiddelde prijzen van trouwringen en stel een realistisch budget op. Zo weet je zeker dat je voldoende keus hebt als je in de winkel komt.