Ben je toe aan een nieuw luchtje? Bijvoorbeeld omdat je oude op is? Of omdat je gewoon een keer iets anders wil? Dan sta je voor een enorme zoektocht. Er zijn nou eenmaal heel veel verschillende parfums verkrijgbaar. Om nog maar te zwijgen over het aanbod van winkels en webshops. Wil jij online nieuwe parfum bestellen en heb je geen idee waar je op moet letten of wat de beste optie is? In dit artikel geven we enkele tips om je op weg te helpen. 

Doe onderzoek online 

Het mooie van het internet is dat deze rijk is aan informatie. Met enkele klikken kun je direct toegang krijgen tot de informatie die je nodig hebt. Ben je bijvoorbeeld benieuwd hoe een bepaalde geur wordt omschreven? Dan hoef je deze enkel in te vullen in een zoekmachine.Ook kun je de ervaringen van andere klanten lezen. Dit is tevens een goede manier om te ontdekken voor welke webshop je moet kiezen. Je kunt de klantervaringen van anderen lezen en zo ontdekken of de webshop betrouwbaar is en of de luchtjes naar wens waren. Zo weet je precies waar je moet zijn om jou favoriete geur van Yves Saint Laurent of een ander merk te bestellen. 

Kies voor een luchtje dat bij jou past 

Wil je een nieuw luchtje kopen? En wil je eens kiezen voor een ander merk of een andere geur dan je gewend bent? Dan kan het best lastig zijn om deze online te bestellen. Het is dan immers niet mogelijk om het luchtje eerst uit te testen voordat je het koopt. Gelukkig hebben de meeste webshops hier tegenwoordig wel iets op verzonnen. Zo kun je bijvoorbeeld eerst verschillende samples bestellen, zodat je deze op je gemak thuis uit kunt proberen. Zo weet je zeker dat het luchtje bij je past voordat je een grotere aankoop doet. 

Wil je het toch gokken om een geheel nieuw luchtje (zonder deze uit te testen) te bestellen? Kies dan voor een geur uit dezelfde familie van jouw favoriete parfum. Dan is de kans des te groter dat je deze lekker zal vinden ruiken en dat deze ook daadwerkelijk bij je past. 

Prijzen vergelijken 

Weet je al welke geur je nodig hebt? Dan loont het zeker om prijzen te vergelijken. Juist doordat het aanbod online zo groot is, zien we dat er een heuse concurrentiestrijd heerst tussen de aanbieders. Hier kun je als consument zeker je voordeel mee doen. Door de prijzen goed te vergelijken, kun je soms heel wat euro’s besparen op dezelfde parfum. 

Houd ook rekening met het formaat dat je koopt. Over het algemeen geldt dat je goedkoper uit zult zijn als je voor een groter exemplaar kiest. Als je dus zeker weet dat de parfum naar wens is en je deze langdurig wil gebruiken, dan is het financieel aantrekkelijker om voor een groter formaat te kiezen.