BN’ers rijden vaak in mooie snelle auto’s. En hoewel de snelheid en rijgedrag van BN’ers niet altijd de reden is, krijgen ook zij weleens te maken met een auto-ongeluk. Ben je benieuwd welke BN’ers dat zoal zijn? Lees dan vooral even verder.

BN’ers met een auto-ongeluk

Niet Paul de Leeuw zelf, maar z’n zoon heeft ooit een auto-ongeluk gehad. Gelukkig heeft z’n zoon hierbij geen ernstige verwondingen opgelopen. Hij belandde op een lantaarnpaal en zegt net hiervoor een black-out te hebben gehad. Mogelijk heeft hij nog last gehad van een griep van enkele dagen van tevoren. Ook Frank van Etten heeft een auto-ongeluk gehad. Hij werd zelfs afgevoerd en is blij dat hij er levend vanaf is gekomen. En Gordon is nog een BN’er die een auto-ongeluk heeft gehad. Hij ging op vakantie waar hij werd aangereden. Gordon heeft hier een gehoorbeschadiging opgelopen, waardoor dit ook een van de redenen is waardoor hij gestopt is met zingen.

Wat te doen bij een auto-ongeluk

Het is verschrikkelijk wanneer je te maken krijgt met een auto-ongeluk. Maar helaas komt het dagelijks nog enorm veel voor. En de BN’ers uit dit artikel hebben daarbij dure auto’s waar mogelijk niet veel meer van over is. Een goede autoverzekering hebben deze mensen vaak ook wel. Maar ook voor andere mensen is het fijn om een goede autoverzekering te hebben. Je kunt een autoverzekering vergelijken om zo tot de beste keuze te komen.

Voorkomen is beter dan genezen

Maar natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Je wilt dan ook zo fris en helder mogelijk achter het stuur zitten, zodat je altijd alert bent. Het beste is dan ook om geen druppel alcohol aan te raken wanneer je achter het stuur kruipt. Helaas is dit een grote oorzaak van veel ongelukken.

Daarnaast is het slim om alleen te rijden wanneer je fit genoeg bent. Dit doen de bekende mensen zoals Max verstappen. Ben je ziek? Ga dan niet rijden en vraag eventueel iemand anders. Ook wanneer je moe bent is het niet aan te rijden om achter het stuur te kruipen. Je bent nu eenmaal niet zo scherp en zoals je bij de zoon van Paul de Leeuw zag, is dit mogelijk een reden om een auto-ongeluk te krijgen. Ook je smartphone gebruiken achter het stuur is onverantwoord.

Vandaag de dag komt het helaas vaak voor dat men even hun telefoon checkt om te kijken of er berichtjes binnen zijn gekomen. Maar door ook maar één seconde op je telefoon te kijken, mis je één seconde op de weg. En je zal versteld staan hoeveel er in één seconde kan gebeuren. Dit kan het verschil zijn tussen op tijd wegsturen en tegen een auto aan botsen met volle snelheid. Laat je daarnaast ook niet afleiden door bijrijders. Vaak zie je dat bijrijders de bestuurder afleiden op wat voor manier dan ook. Je doet er goed aan om gelijk duidelijk te maken dat je jezelf wilt concentreren op de weg. Zo is het gelijk duidelijk voor iedereen.