Als je het nieuws een beetje gevolgd hebt de laatste tijd, dan heb je al gezien dat er ineens veel mensen met mondkapjes rondlopen. Dat dit te maken heeft met de pandemie, dat begrijp je natuurlijk wel. Waarom het kapje ineens zo’n grote rol is gaan spelen, is je misschien niet zo goed bekend. Daarom is het slim om ook eens te bekijken wat hier allemaal over gezegd en geschreven is de laatste tijd. Zo begrijp je het mogelijk direct ook een stuk beter. Zo weet je zelf ook wat je met de mondkapjes moet doen.

Beschermen van je luchtwegen

Er zijn twee belangrijke redenen om de mondkapjes te dragen. Zeggen de experts. Eén reden is voor jezelf, de andere is voor de wereld om je heen. Mondkapjes kopen die je dus vooral ter bescherming. Wanneer je een kapje op hebt, dan is de kans dat je virusdeeltjes inademt een flink stuk kleiner. Wanneer jezelf een beetje ziek bent, dan zorg je er bovendien ook voor dat je deze deeltjes niet uitstoot naar de mensen om je heen. In dat opzicht is het dus voor iedereen belangrijk dat er voldoende kapjes gedragen worden in de buitenlucht.

Gemakkelijker in de drukte

Dat je mondkapjes meer bent gaan zien, heeft onder andere te maken met de situaties waarin ze van waarde zijn. Het is duidelijk dat vooral in de drukte het voordeel heel groot is. In het begin was dit nog niet goed bewezen. Tegenwoordig is wel duidelijk dat met de kapjes te zorgen is dat mensen wat dichterbij elkaar kunnen komen en toch kunnen voorkomen dat er te veel virusverspreiding plaatsvindt. Dit is dus een reden om ze te willen, of zelfs te moeten dragen. Het geeft iets meer mogelijkheden in een drukke maatschappij zoals in Nederland.

De juiste modellen kiezen

Ook is er veel te doen geweest om de juiste soorten mondmaskers. Daar is veel over in het nieuws gezegd. Het is bijvoorbeeld zo dat sommige maskers je beschermen op medische wijze. Andere mondkapjes kunnen wel een bepaalde mate van bescherming bieden, maar niet zo goed als de kapjes van de hoogste kwaliteit. Die zien er daarentegen wel vaak beter uit. In dat opzicht is het dus ook goed om te weten welke je moet hebben. Waar kun je mondkapjes kopen die aan alle eisen voldoen? Dat is de belangrijkste vraag waar het om gaat voor jou.

De juiste manier van dragen

Ook over de manier van dragen is het nodige gezegd in recente jaren. Het is goed om te weten dat je de kapjes moet dragen op de manier zodat je mond en je neus goed afgeschermd worden. Dat betekent dus ook dat het kapje wel goed moet afsluiten. Het is fijn om te weten dat er verschillende modellen zijn. Zo zijn er kapjes voor kinderen te krijgen, om maar een voorbeeld te noemen. In het begin ging dit nog weleens fout. Om die reden is er ook veel aandacht aan besteed. Dit is nu beter.  

De toekomst van het mondkapje

Natuurlijk is het niet zo dat er alleen maar waarde aan het mondkapje te hechten is ten tijde van een pandemie. Het is zelfs zo dat je kunt ervaren dat je je een stuk gezonder voelt wanneer je de lucht laat filteren. Dat betekent dus dat de kans groot is dat het mondmasker nog wel enige tijd tot het vaste palet aan mogelijkheden voor je outfit gaat horen. Het is dan dus ook goed om te weten welke mogelijkheden je allemaal hebt. Dit helpt je om ervoor te zorgen dat je er ook goed uitziet.

Twijfel je of dat je misschien corona hebt?

De Nederlandse overheid & de GGD Corona-testlocaties kampen met constante capaciteitsproblemen terwijl het aantal mensen die zich willen laten testen sterk blijft toenemen. Om je toch snel te laten testen kun je coronatest bestellen  via Coronatestnederland.

Ook heb je de mogelijkheid om een 15 minuten coronatest door covid.limited op locatie af  te laten nemen. Werknemers worden dan snel getest en de uitslag wordt direct na de testafname aan de werknemer doorgegeven. Deze sneltesten zijn een uitkomst voor veel werknemers en werkgevers. Zo geeft het geteste personen een gevoel van opluchting wanneer blijkt dat men antistoffen bezit tegen het virus of niet besmettelijk is. Ook kunnen zij in deze tijd werknemers inzetbaar houden en nog belangrijker: de stress binnen de organisatie verminderen.