Wat is het vermogen van Henny Huisman? Deze Nederlandse presentator is natuurlijk bekend geworden door diverse programma’s als de Mini-playbackshow en de Soundmixshow. Hij was echter eerst een muzikant en werd door Joop van den Ende een presentator. Van den Ende ontdekte Huisman toen hij André Hazes aankondigde voor een concert in het stadion van AZ Alkmaar. Huisman ging De Zomeravondshow presenteren op de KRO, wat later opgevolgd werd door de Playbackshow. Wat is het vermogen van Henny Huisman door zijn lange loopbaan? Lees snel verder!

Wie is Henny Huisman?

Henny Huisman is een bekende Nederlandse televisiepresentator en producer. Hij is geboren op 18 juni 1951 in Zaandam en heet volledig Hendrikus Josephus Anthonius Huisman. Hij is vooral bekend geworden door zijn werk als presentator van verschillende televisieprogramma’s, waaronder de Mini-playbackshow, Soundmixshow en de Surpriseshow. In deze programma’s gaf hij talenten de kans om zich te laten zien en bracht hij verrassingen aan mensen. Huisman was oorspronkelijk echter een muzikant, toen hij 10 jaar was hij al onderdeel van The Bright Stars. Hij was ook jarenlang actief als dj- in discotheken en won zelfs de prijs voor de beste diskjockey. Huisman was bovendien gastartiest bij concerten van de Toppers in 2014.

Naast zijn werk als presentator heeft Henny Huisman ook diverse televisieproducties op zijn naam staan en heeft hij in verschillende films en televisieseries gespeeld. Zo was hij meermaals te zien in het Sinterklaasjournaal, terwijl Huisman als (stem)acteur actief was in de films Finding Nemo en Piet Piraat en het zeemonster. Bovendien is Huisman regelmatig te zien in tv-reclames. Hij won zelfs twee keer de Loden Leeuw als irritantste BN’er in een commercial. In 2008 won Huisman deze prijs voor de reclame van de Nationale Postcode Loterij en in 2021 voor zijn rol in de commercial van Meubelzorg.

Waar verdient Henny Huisman zijn geld mee?

Henny Huisman verdient zijn geld dus als presentator, al is hij tegenwoordig niet echt meer actief op televisie. Je kunt dan ook zeggen dat de BN’er met pensioen is, waardoor hij kan genieten van zijn (klein)kinderen. Wel verdient Huisman mogelijk nog geld als medeoprichter van Stamrov, een bekend televisieformatbedrijf. Ook verdient hij nog geld door zijn rollen in commercials op de Nederlandse tv. Huisman is op dit vlak namelijk nog altijd populair bij bedrijven. Ook is hij gevraagd voor veel programma’s, al zegt hij vaak nee.

Hoeveel is Henny Huisman waard?

Hoewel Henny Huisman inmiddels niet veel series meer presenteert, heeft hij al flink wat geld verdiend. We denken dan ook dat zijn eigen vermogen relatief hoog is, wat hij zelf ook al een beetje heeft aangegeven. In gesprek met NPO Radio 1 zei Huisman dat hij zeven afspraken per maand heeft, waar hij tussen de €1.500 en €10.000 euro per afspraak voor krijgt. Ook geniet Huisman nog steeds van de royalties die hij verdient uit de programma’s die hij heeft gemaakt. Vermoedelijk heeft Henny Huisman een vermogen van meerdere miljoenen euro’s.

Q1. Wat voor soort carrière had Henny Huisman voordat hij televisiepresentator werd?
A1. Henny Huisman was oorspronkelijk een muzikant en diskjockey.