Arnout Schuijff is een van de beroemdste zakenmensen in Nederland. Volgens Forbes heeft deze internetondernemer een geschat vermogen van maar liefst 2,2 miljard USD (2,23 miljard euro). Ondanks dat hij één van de rijkste mannen in Nederland is, probeert Arnout Schuijff volledig anoniem te blijven en wil hij geen foto’s van zichzelf online laten zien. Hij vergaarde zijn enorme vermogen door middel van zijn aandelen in Adyen, dat hij samen met Pieter van der Does oprichtte. In dit artikel leggen we uit hoe Arnout Schuijff zijn vermogen vergaarde en hoe hij hiermee andere bedrijven oprichtte.

Wie is Arnout Schuijff?

Arnout Schuijff is 55 jaar, en ging op 1 januari 2021 met pensioen. Er is over zijn leven verder niets bekend, er is zelfs geen foto van hem te vinden. Maar één ding is duidelijk: hij is megarijk, omdat hij met Adyen zijn vermogen vergaarde.

Adyen is opgericht in 2006 door Arnout Schuijff, Pieter van der Does en enkele andere ondernemers. Arnout was Chief Technology Officer bij dit bedrijf, maar gaf in de herfst van 2020 aan te vertrekken. Alexander Matthey heeft de functie van hem overgenomen. Adyen heeft in 2021 een omzet van 6 miljard euro gemaakt, waarvan 1 miljard euro winst. Voor een aandeel van Adyen betaal je op dit moment 1.315,00 euro, maar op het hoogste punt tot nu toe betaalde je bijna 2800 euro.

Arnout Schuijff richtte met zijn broer Joost Schuijff daarnaast ook betaalverwerker Bibit op. Omdat ze hun bedrijf in 2004 verkochten aan de Royal Bank of Scotland, hadden zij genoeg geld om in 2006 Adyen op te richten. Hoeveel er precies betaald is voor Bibit is niet bekend.

De relatief lage koers van Adyen heeft Arnout Schuijff niet veel kwaad gedaan, omdat hij al veel eerder zijn aandelen had verkocht. Hierdoor heeft hij veel meer verdiend dan Pieter van der Does die meer aandelen had, maar deze al veel vroeger verkocht. Pieter van der Does heeft volgens Forbes een vermogen van 1.7 miljard USD.

De andere bedrijven van Arnout Schuijff

Naast Adyen heeft Arnout Schuijff ook andere bedrijven opgericht. Zo richtte hij met zijn broer Joost Schuijff betaalverwerker Bibit op. Het bedrijf had in de tijd van de verkoop een omzet van 30 miljoen euro en de Royal Bank of Scotland nam alle aandelen over.

Zijn privéleven

Helaas is er verder weinig bekend over het privéleven van Arnout Schuijff. Ook over waar hij woont is niets bekend.

Notering in de Quote 500

Omdat Arnout Schuijff zo successvol is met zijn bedrijven en hij een geschat vermogen van 2,2 miljard USD heeft, staat hij genoteerd in de Quote 500. Hij staat op plek 124 van de lijst van rijkste Nederlanders.

Q1: Wie is Arnout Schuijff?
A1: Arnout Schuijff is een 55 jaar oude internetondernemer uit Nederland en medeoprichter van Adyen, met een geschat vermogen van 2,2 miljard USD (2,23 miljard euro). Er is verder weinig bekend over zijn persoonlijk leven.

Q2: Waar is de omzet van Adyen in 2021?
A2: Adyen heeft in 2021 een omzet van 6 miljard euro gemaakt.

Q3: Wat rendeert u voor een aandeel van Adyen?
A3: Voor een aandeel van Adyen betaal je op dit moment 1.315,00 euro, maar op het hoogste punt tot nu toe betaalde je bijna 2800 euro.

Q4: Wat is de naam van het bedrijf dat Arnout Schuijff samen met zijn broer oprichtte?
A4: Arnout Schuijff richtte samen met zijn broer Joost Schuijff betaalverwerker Bibit op.

Q5: Hoeveel staat Arnout Schuijff genoteerd in de Quote 500 lijst van rijkste Nederlanders?
A5: Arnout Schuijff staat op plek 124 van de lijst van rijkste Nederlanders.