Als je in de auto regelmatig Radio 2 luistert, weet je natuurlijk wie Ruud de Wild is. Deze Nederlandse radio-dj en televisiepresentator, geboren op 24 april 1969 in Hilversum, is een van de DJ’s van het radiostation dat hij voorheen ook al voor KRO-NCRV deed, en nu voor PowNed. Maar wat is zijn vermogen geworden uit zijn loopbaan als radio-DJ? Je leest het in dit artikel!

Wie is Ruud de Wild?

Ruud de Wild begon zijn loopbaan rond zijn 20e als assistent-dj bij de AVRO. Dit deed hij op Hilversum 3 en later op Radio 3. Vervolgens werkte hij voor Radio 538 en maakte radioprogramma’s, waarna hij ook te zien was op tv als presentator voor TMF en later BNN. In 2002 werd hij getuige van de moord op Pim Fortuyn, waarna hij een hiatus nam en enkele jaren later terugkeerde bij Radio 538, waar hij later weer moest plaatsmaken. In 2015 kreeg De Wild de Marconi Oeuvre Award voor zijn radio-loopbaan, waarna hij naar BNR Nieuwsradio ging en nu bij NPO Radio 2 actief is.

Waar verdient Ruud de Wild zijn geld mee?

Ruud de Wild verdient zijn geld voornamelijk met zijn baan als radio-DJ voor PowNed op NPO Radio 2. Maar hij maakt ook kunst, zoals hij doet met schilderijen waarin bekende songteksten worden verwerkt, die hij ook heeft gepubliceerd in zijn boek Every poet is a Thief uit 2006. Daarnaast was in datzelfde jaar kunst van De Wild te zien in het Museum Jan van der Togt.

Hoeveel is Ruud de Wild waard?

De bekende Nederlandse radio-dj en televisiepresentator Ruud de Wild heeft waarschijnlijk veel salaris gekregen vanuit diverse radio- en tv-stations waar hij voor heeft gewerkt. Daarnaast heeft hij ook geld verdiend met het maken van kunst. Het is daarom onbekend hoeveel Ruud precies waard is, maar gezien zijn invloedrijke loopbaan zal zijn vermogen waarschijnlijk hoog zijn.

Q1. Wanneer is Ruud de Wild geboren?
A1. Ruud de Wild is geboren op 24 april 1969 in Hilversum.

Q2. Wat heeft Ruud de Wild gedaan voordat hij radiopresentator werd?
A2. Voordat Ruud de Wild radiopresentator werd, was hij assistent-dj bij de AVRO op Hilversum 3 en later op Radio 3.

Q3. Wat is de Marconi Oeuvre Award die Ruud de Wild heeft gekregen voor zijn radiocarrière?
A3. De Marconi Oeuvre Award is een award die wordt toegekend aan prominente radiomakers ter erkenning van hun loopbaan in de radio-industrie.

Q4. Wat is Ruud de Wild’s meest recente baan?
A4. Ruud de Wild’s meest recente baan is als radio-dj voor PowNed op NPO Radio 2.

Q5. Is Ruud de Wild’s vermogen bekend?
A5. Het vermogen van Ruud de Wild is onbekend, maar gezien zijn invloedrijke loopbaan is het waarschijnlijk hoog.